Lasagne so syrom (fotorecept)

Autor receptu: dorisa

Tieto lasagne zbožňujem. Recept mám vytrhnutý z nejakého časopisu už viac,ako 10 rokov. Recepty boli zverejňované- v kurze varenia. Vyzerá náročný na prípravu, ale podľa mňa nie je.

6
porcií
45 minút
príprava
45 minút
na 220 °C

Suroviny

Postup

  1. Pripravíme si suroviny na lasagne.
  2. Očistíme a umyjeme mrkvu, zeler a olupeme cibuľu. Zeleninu a slaninu nadrobno nakrájame.
  3. Rozohrejeme si maslo na výrobu bešamelovej omáčky, vmiešame hladkú múku a speníme. Zalejeme vývarom z bujonu, mliekom(možme aj smotanou). Povaríme, potom vmiešame do omačky polocvicu(75g) nastrúhaného syra. Dochutíme soľou, korením, a muškatovým korením.
  4. Vo vriacej osolenej vode,kde sme pridali 1PL oleja, si uvaríme cestoviny- lasagne- podľa formy na pečenie( treba vyrátať, ja som mala 9ks). Cestoviny varíme 5 min., v osolenej vode. Potom ich vyberieme a poukladáme na celofán, alebo alobal.
  5. Na panvici rozpálime zvyšný olivový olej a opečieme na ňom slaninku a cibuľu, Vyberieme na tanierik, Na vypeku opečieme mleté mäso, pridáme zeler, mrkvu, zavarané paradajky aj so šťavou. pridáme späť slaninku a cibuľku. Osolíme a okoreníme ml. čiernym korením a oreganom. Dohusta podusíme.
  6. Do ohňovzdornej misy kladieme striedavo vrstvy cestovín, mletého mäsa so zeleninou, a bešamelovej omáčky. Končíme vrstvou cestovín a na ňu nalejeme ostatnú bešamelovú omáčku,ktorú posypeme zvyšnym nastrúhaným syrom (celkom tri vrstvy cestovín,končime bešamelom).
  7. Pečieme vo vyhriatej rúre asi 45 minút, dozlatova, na 220 stupňov.