Lasagne plnené cícerom
Autor receptu: sestricka126
Keďže som mala namočený cícer,tak som rozmýšľala čo navarím.Tak som sa rozhodla,že budem experimentovať.A musim povedať že sa experiment vydaril.Veď vyskúšajte sami.:)
2-4 porcie |
15 minút príprava |
60 minút na 175 °C |
Postup
- Uvarený cícer nechame odkvapkať v sitku.Načistenu mrkvu nakrájame na tenké kolieska.Cibuľu nakrájame na malé kocky,cesnak nastrúhame.Na panvici s maslom orestujeme do zlatista nakrájanu cibuľu.Pridáme mrkvu a cesnak.Podlejeme vývarom z cícera.Necháme dusiť do zmäknutia mrkvy.
- Potom pridáme cícer,spolu všetko ešte dusíme 20min.Prilejeme rozmixované paradajky so šťavou.Potom ešte varíme 10min aby sa nám odparila prebytočná voda.Stiahneme zo šporáka a nechame vychladnúť.
- Na ďalšej panvici si rozpustíme maslo,pridáme múky a zriedime mliekom.Pripravime si tým pádom bešamelovú omáčku.Podľa počtu platkov cestoviny a hustoty ju zriedime mliekom.Presný objem mlieka neviem udať.Robim to odoka.
- Zapekaciu misu si trošku vytrieme maslom.Rozložíme pláty lasagní a potrieme bešamelom a dáme tam časť zmesy.Zakryjeme ďašími plátmy a celý postup opakujeme.Keď budeme v polovici pridáme 3/4 syra nastrúhaného nahrubo. Po dokončení-minutie zmesy+bešamel+pláty, dáme piecť do vyhriatej rúry na 175C a pečieme zhruba 1hod.Pred dopečením vrch posypeme zvyškom syra. Dobru chuť :)