Lasagne plnené cícerom

Autor receptu: sestricka126

Keďže som mala namočený cícer,tak som rozmýšľala čo navarím.Tak som sa rozhodla,že budem experimentovať.A musim povedať že sa experiment vydaril.Veď vyskúšajte sami.:)

2-4
porcie
15 minút
príprava
60 minút
na 175 °C

Suroviny

Postup

  1. Uvarený cícer nechame odkvapkať v sitku.Načistenu mrkvu nakrájame na tenké kolieska.Cibuľu nakrájame na malé kocky,cesnak nastrúhame.Na panvici s maslom orestujeme do zlatista nakrájanu cibuľu.Pridáme mrkvu a cesnak.Podlejeme vývarom z cícera.Necháme dusiť do zmäknutia mrkvy.
  2. Potom pridáme cícer,spolu všetko ešte dusíme 20min.Prilejeme rozmixované paradajky so šťavou.Potom ešte varíme 10min aby sa nám odparila prebytočná voda.Stiahneme zo šporáka a nechame vychladnúť.
  3. Na ďalšej panvici si rozpustíme maslo,pridáme múky a zriedime mliekom.Pripravime si tým pádom bešamelovú omáčku.Podľa počtu platkov cestoviny a hustoty ju zriedime mliekom.Presný objem mlieka neviem udať.Robim to odoka.
  4. Zapekaciu misu si trošku vytrieme maslom.Rozložíme pláty lasagní a potrieme bešamelom a dáme tam časť zmesy.Zakryjeme ďašími plátmy a celý postup opakujeme.Keď budeme v polovici pridáme 3/4 syra nastrúhaného nahrubo. Po dokončení-minutie zmesy+bešamel+pláty, dáme piecť do vyhriatej rúry na 175C a pečieme zhruba 1hod.Pred dopečením vrch posypeme zvyškom syra. Dobru chuť :)