Langoše
Autor receptu: glosterka
Recept na langoše, ktoré kysnú v chladničke. Cesto vydrží v chlade 3 dni.
20-40 porcií |
70 minút príprava |
2-3 minút tepelná úprava |
Postup
- Zo surovín vypracujeme cesto vo veľkej miske. Prikryjeme ho väčším mikroténovým sáčkom a dáme ho na 60 minút do chladničky. Cesto rozdelíme na 1/2. Druhú polovicu prikryjeme sáčkom a odložíme do chladničky na druhý alebo ďalší deň.
- Na pomúčenej doske vyvaľkáme a vytvarujeme bochníčky (ja ich vykrajujem veľkým hrnčekom na 500 ml čaj).
- Necháme ich podkysnúť ešte 20 minút.
- Potom ich ponaťahujeme do tvaru placky-langoša a z obidvoch strán vysmažíme na oleji.
- Cesnaková pasta:
Cesnak prelisujeme a dobre vymiešame so soľou.
- Podávame s cesnakovou pastou, s kečupom, strúhaným syrom... ako komu chutí.