Langoše

Autor receptu: glosterka

Recept na langoše, ktoré kysnú v chladničke. Cesto vydrží v chlade 3 dni.

20-40
porcií
70 minút
príprava
2-3 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Zo surovín vypracujeme cesto vo veľkej miske. Prikryjeme ho väčším mikroténovým sáčkom a dáme ho na 60 minút do chladničky. Cesto rozdelíme na 1/2. Druhú polovicu prikryjeme sáčkom a odložíme do chladničky na druhý alebo ďalší deň.
  2. Na pomúčenej doske vyvaľkáme a vytvarujeme bochníčky (ja ich vykrajujem veľkým hrnčekom na 500 ml čaj).
  3. Necháme ich podkysnúť ešte 20 minút.
  4. Potom ich ponaťahujeme do tvaru placky-langoša a z obidvoch strán vysmažíme na oleji.
  5. Cesnaková pasta: Cesnak prelisujeme a dobre vymiešame so soľou.
  6. Podávame s cesnakovou pastou, s kečupom, strúhaným syrom... ako komu chutí.