Langoše s kyslou smotanou
Autor receptu: zabiatko66
Včera na večeru sme mali langoše, robila som ich prvý krát, vydarili sa a veľmi nám chutili. Moja polovička k langošom pripravila chutný šalátik. Mňam.
4 porcie |
6 minút príprava |
30 minút tepelná úprava |
Postup
- Z múky, mlieka, droždia a soli vypracujeme hladké cesto. Necháme kysnúť 6 hodín v chladničke.
Potom cesto vyberieme na pomúčenú tablicu. Ruky si potrieme olejom a z cesta si natrháme rovnako veľké kúsky a tvarujeme langoše.
Langoše opečieme z každej strany na horúcom oleji.
Teplé potrieme olejom a cesnakom.
Odzobíme kyslou smotanou a šalátikom.
Z 500 g múky urobíme 12 ks langošov.
- Cesnak očistíme a pretlačíme. Polovicu preltačeného cesnaku zmiešame s olejom a osolíme.
Druhú polovicu pretlačeného cesnaku primiešame do kyslej smotany.