Langoše
Langoše od mamky
Autor receptu: niika
Tento recept mi dala moja
mamka, odmalička nám ich robila a sú naozaj
naj! Cesto je ako perinka a super je aj o
jeden-dva dni z chladničky.
10 porcií |
60 minút príprava |
2-4 minút tepelná úprava |
Postup
- Droždie, soľ a cukor rozpustíme vo vlažnom mlieku - nemôže byť horúce. Necháme vzísť kvások. K múke v mise pridáme vykysnutý kvások a kyslú smotanu, všetko spolu zmiešame a vymiesime cesto. Dáme kysnúť na cca 40 minút na teplé miesto.
- Z vykysnutého cesta tvarujeme langoše, ktoré vyprážame v oleji z oboch strán. Pečieme iba chvíľu, olej musí byť dobre rozohriaty.☝
- Tip: Ak vám cesto zvýšilo, kľudne ho zabaľte do fólie a vložte do chladničky. Takto vydrží aj dva-tri dni.
- Navrch langošov si dáme to, čo máme radi. Hotovo :)