Langoše - navrchu chrumkavé, vo vnútri mäkkučké a nadýchané

mooncika89 - fotkamooncika89, 29. mája 2013

Najlepšie langoše, aké som kedy jedla, majú u nás - v Bánovciach nad Bebravou- sú navrchu chrumkavé a vo vnútri mäkkučké, ľahučké, lacné, Zobraziť celý popisNajlepšie langoše, aké som kedy jedla, majú u nás - v Bánovciach nad Bebravou- sú navrchu chrumkavé a vo vnútri mäkkučké, ľahučké, lacné, a nie ako tie žuvačky vo väčšine mestách predávané za nehoráznu sumu. Dlho, dlllho som hľadala recept, ktorý by sa mi na ne podobal. Potom som si postavila hlavu, že predsa lacné langoše nemôžu obsahovať drahšie suroviny ako napr. mlieko a smotana.....voilá, takto som sa s nimi popasovala ja....myslím že celkom úspešne ;-)

6
porcií
60 minút
príprava
4 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g
400 ml
2 PL
1 ČL
1 ČL
1/2
1/4 ČL




Postup

  1. 1

    Najskôr si pripravíme kvások z 2dcl vlažnej vody, cukru a kvasníc.

  2. 2

    V miske zmiešame múku, soľ, rascu, sódu bikarbónu, zvyšok vody, roztopenú masť a pripravený kvások (niektorí uprednostňujú pridať uvarený zemiak - robila som aj so zemiakom aj bez neho - v podstate v tom veľký rozdiel nie je - so zemiakom sa mne osobne zdali sýtejšie) . Vypracujeme redšie cesto.

  3. 3

    Necháme vykysnúť (pre urýchlenie kysnutia používam trúbu, ktorú vopred predhrejem na 50°, cesto už ale vkladám po vypnutí trúby). Namočíme si končeky prstov do oleja a na dosku potretú olejom povykladáme malé bochníčky cesta. Vo fritéze (alebo v hrnci) rozohrejeme olej. Naolejovanými prstami povyťahujeme lángoše a opatrne kladieme do oleja. (z dávky vyjde 6 väčších langošov) Dobrú chuť ;-)

Diskusia k receptu

smajliqa
chrumkave langose... su naj naj naj naj naj najluxusnejsia vec na svete... su uuuuzasne.. aj ty ich mas paradnacke :)
diabambulka
robím pobobne akurát nepridávame rascu, nádherné ich máš :-) veru musím ich už opäť aj ja zaradiť do jedálneho lístka :-)
mariamka
robim takmer navlas rovnako ako vy, aj s tou rascou, len este pretlacim do cesta strucik cesnaku, pekne zavonia pri vyprazani :), a skusim tu mast miesto oleja, to moze len prospiet.. pekni su "mackovia" :))
tiginko
ja som teda este so sódou bikarbónou nerobila, vyskúšam, len neviem kedy, keď nemám v tomto období komu robiť lángoše. Zaujal ma aj tvoj nápad s cesnakom v ceste @mariamka
mariamka
@tiginko raz som to pocula a naozaj je to chutnejsie, staci strucik-dva,, a niekedy dam aj medzi prsty susene oregano, to uz taky "vyssi level" :) ,, sodu som nezvykla, ale do kysnutych PDP obcas .. tieto su pekne, mozno trosku bledsie, ako som zvyknuta :), ale iste chutne, taka mlada baba a takto vyzriet na langose, chvalim @Mooncika :)
elysa
nooo neodmietla by som...:) tiež robím podobne...
ugrolin
a tá múka môže biť aj polohrubá?? lebo doma mám aj hladkú ale je už stará...
orchidea
Langoše vyzerajú ozaj nadýchane...robievam ale podľa úplne iného receptu. Nič však za to nedám, keď vyskúšam aj tento tvoj recept. Ukladám....
medovnicek
recept určite vyskúšam, doteraz som robila podľa receptu, ktorý som našla v Živote
mooncika89
som rada, ze som narobila receptom chute :) dakujem za pochvalu :). A nabuduce skusim aj s tym cesnakom v ceste ;-)
daguska
Urcite vyskusam podla tvojho receptu. Vyzeraju bajecne.
angast
robím si ho sám doma . Ak chceš recept , nejak ti ho pošlem.
Je sladký a štiplavý a perfektný.
kimlo
Možem potvriť, @angast _ov chilli džem som mal možnosť ochutnať, je fakt výborný a tento rok si ho narobím aj ja.
angast
@kimlo
Mirko ! Včera som konečne odskúšal tu tvoju čili Srirachu. Je perfektná
V lete si ju určite urobím aj keď je stým viacej roboty , ale oplatí sa.
irenaw
@angast pošleš aj mne recept na čili džem? prosííím, pre sladké, štipľavé a perfektné mám slabosť ;-) irena249@gmail.com
2010
A najlepsie langose maju v Neapoli a davaju tam aj oskvarky :-)
neviem kdo okopiroval koho ale tuto pizzu frittu uz vyrabaju dlho ze vraj pred pizzou ? nie je to ako s tymi reznami ?



amata
vyskusane! Lepsie langose som nejedla,naozaj mnamkove a chrumkave zvnutra nadychano makucke. dakujem.
marika9
dnes som ich robila, ale poznajúc moju rodinu, v 1,5 dávke. Boli nebeské. Už robím len podľa tohto receptu.
moninka74
Mne nechutili, podľa mna príliš mastné cesto, tej masti sú asi 2 PL priveľa....a môžete ma teraz aj ukameňovať všetci tí ktorým chutili
veronikasobi
Ďakujem za super receptik. Prave som ich robila - mimochodom prvý krát v živote... A woow. Presne ako v nadpise, chrumkavucke zvonka, ale vo vnútri mäkkulinké ako vatička. A môj Cyperský snúbenec sa ich nevedel dojesť... Vďaka ❤