Cheesecake
Lahodný rastlinný cheesecake
Autor receptu: lunter
Úžasne jednoduchý, neskutočne ľahký a nadýchaný! Vyskúšajte náš recept na rastlinný cheesecake s
Krémovou nátierkou. Pokiaľ na prípravu zvolíte rastlinné produkty, potešíte okrem vegánov aj všetkých tých, ktorí majú
problém s laktózou, potrebujú odľahčiť trávenie alebo si chcú len tak pochutiť na niečom netradičnom.
Postup
- V malom hrnci nechajte rozpustiť rastlinné maslo.
- Sušienky polámte, vsypte do mixéra a spolu s rozpusteným maslom rozmixujte. Celú zmes nasypte do formy na pečenie s priemerom 22 cm vystlanej papierom na pečenie. Zmes poriadne roztlačte, aby bol základ pevný a celú formu vložte do chladničky.
- Následne si pripravte krém. Začnite zohriatím rastlinnej smotany. Tesne pred zovretím ju stiahnite z ohňa, polejte ňou nalámanú čokoládu a nechajte postáť asi 5 minút. Následne miešajte, až kým sa čokoláda úplne nerozpustí.
- Medzitým si rozmixujte ostatné suroviny, vrátane Krémovej nátierky naturálnej, a spojte ich s pripraveným čokoládovým krémom. Všetko vlejte na vychladený korpus zo sušienok a dajte piecť na 40 minút pri teplote 180 °C.
- Ozdobte ovocím podľa chuti a vychutnávajte.