Lahodné kokosové rezy fotorecept

dzejsik - fotkadzejsik, 6. apríla 2015
Lahodné kokosové rezy (fotorecept)
Foto: dzejsik

Dostala som požiadavku "urob kokosový koláč" ... výsledok? Výborno-výborný. :)

24
porcií

Suroviny

Kakaové pláty:
4 ks
160 g
7 PL
5 PL
180 g
1 ks
3 PL
Snehovo-kokosový plát:
6 ks
180 g
150 g
3 PL
3 PL
Žĺtkovo-vanilkový krém:
2 ks
6 ks
700 ml
3 ks
 podľa chuti
 od oka
250 g
Ozdobenie:

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    KAKAOVÉ PLÁTY: Žĺtka vymiešame dopenista s cukrom, pridáme mlieko, olej, múku zmiešanú s kakaom a kypriacim práškom a nakoniec opatrne vmiešame sneh z bielkov. Rozdelíme na polovice, rozotrieme na papier na pečenie a upečieme dva pláty. Piekla som pri 160°.

  2. 2

    SNEHOVO-KOKOSOVÝ PLÁT: Z bielok vyšľaháme pevný sneh, následne postupne prišľahávame cukor až kým sneh nie je tak tuhý, že drží tvar. Za stáleho šľahania (na nižšom výkone) pridáme 3 PL mlieka, 3 PL maizeny a strúhaný kokos. Pečieme pri 160° 20-30 min. Upečený má dozlatista sfarbený povrch a jemne sa oddeľuje od papiera na pečenie.

    Lahodné kokosové rezy (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Spolu teda máme tri pláty pečené na plechu s rozmermi 27*37 cm.

    Lahodné kokosové rezy (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    ŽĹTKOVO-VANILKOVÝ KRÉM: Nad parou uvaríme hustú kašu z mlieka, štipky rumu, dvoch Zlatých klasov, žĺtok a vanilkového cukru. Hotovú necháme vychladnúť. Zmäknuté maslo vymiešame s práškovým cukrom (množstvo cukru nechávam na vás :) ) a nakoniec spojíme s vychladnutou kašou.

    Lahodné kokosové rezy (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Krém si rozdelíme na tri časti (navrch môže ísť menšie množstvo) a ponatierame pomedzi pláty v poradí: kakaový - krém - kokosový - krém - kakaový - krém.

    Lahodné kokosové rezy (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Zákusok dáme do chladu stuhnúť, pokrájame a ozdobíme strúhanou čokoládou a kokosom. Na záver si uvaríme chutné café, pustíme príjemný podmaz a vychutnávame ;) Bon Appétit!

    Lahodné kokosové rezy (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

30 komentárov k receptu
prosim vas, ten zltkovo-vanilkovy krem sa robi v tej postupnosti, ako je napisany?? mlieko, zlaty klas a potom dam zltky...totiz strasne sa bojim aby sa mi nezrazili...dakujjem, chcela by som na Vianoce vyskusat.
@suzie1 ,skus si este raz precitat, neboj,nezrazi sa:-)
Daj varit vacsiu cast mlieka,v studenom rozmiesaj aj zltky, vo zvysnom mlieku rozmiesaj Zlaty klas a vlej do vriaceho mlieka ako puding.Ja necham vychladnut zakryte stresch foliou aby sa nevytvorila supka a vychladnute vyslahaj s maslom.Drzim palce:-p

Pridaj komentár k receptu: