Lahôdkový biftek a pečené batáty
Autor receptu: frezia68
Prekvapila ma ponuka teľacieho stehna,tak som neodolala.A sladké zemiaky som kúpila na podnet @sjuz,lebo obsahujú viac betakaroténu,ako mrkva. A aby som to uzemnila,pridala som k zemiakom piecť aj mrkvu,veď zeleniny nie je nikdy dosť.
4 porcie |
30 minút príprava |
50 minút na 210 °C |
Postup
- Mäso nakrájame na kocky a pomelieme,ak treba,aj dvakrát,aby bolo jemné..Pridáme soľ,vajíčko,cesnak,vňaťku a podľa potreby domácu strúhanku.Dobre vymiešame a necháme odstáť. V knihe receptov bol tento jemný biftek servírovaný na hrianke,ale ja som si ho prispôsobila na obed.
- Batáty dobre umyjeme pod tečúcou vodou drsnou stranou hubky,ak nebudeme lúpať.Ja som ich očistila.Šalotku som nakrájala na krúžky.
- Zemiaky osolíme,pridáme MČK,nakrájanú šalotku,pokvapkáme olivovým olejom(nemusí EXTRA ) a dobre premiešame. Dáme do zapekacej misky a pečieme v rúre vyhriatej na 210°C cca 5O min.,pokiaľ nie sú mäkké. Zároveň pečieme mrkvu,ktorú som nakrájala na pásiky,pokvapkala olejom a prikryla jenské sklo alobalom.Asi po 15 min. som odkryla a dopiekla.Zemiaky som poobracala.
- Z mletého mäsa som sformovala bifteky a dala tiež upiecť v zapekacej miske,ktorú som vytrela olejom a tiež trocha pokvapkala biftečky....Rúra bola využitá,lebo všetko som vložila naraz,len som sledovala,čo bude skôr upečené. A upečené bolo všetko naraz. Dobrú chuť!