Lahôdkový biftek a pečené batáty

Autor receptu: frezia68

Prekvapila ma ponuka teľacieho stehna,tak som neodolala.A sladké zemiaky som kúpila na podnet @sjuz,lebo obsahujú viac betakaroténu,ako mrkva. A aby som to uzemnila,pridala som k zemiakom piecť aj mrkvu,veď zeleniny nie je nikdy dosť.

4
porcie
30 minút
príprava
50 minút
na 210 °C

Postup

  1. Mäso nakrájame na kocky a pomelieme,ak treba,aj dvakrát,aby bolo jemné..Pridáme soľ,vajíčko,cesnak,vňaťku a podľa potreby domácu strúhanku.Dobre vymiešame a necháme odstáť. V knihe receptov bol tento jemný biftek servírovaný na hrianke,ale ja som si ho prispôsobila na obed.
  2. Batáty dobre umyjeme pod tečúcou vodou drsnou stranou hubky,ak nebudeme lúpať.Ja som ich očistila.Šalotku som nakrájala na krúžky.
  3. Zemiaky osolíme,pridáme MČK,nakrájanú šalotku,pokvapkáme olivovým olejom(nemusí EXTRA ) a dobre premiešame. Dáme do zapekacej misky a pečieme v rúre vyhriatej na 210°C cca 5O min.,pokiaľ nie sú mäkké. Zároveň pečieme mrkvu,ktorú som nakrájala na pásiky,pokvapkala olejom a prikryla jenské sklo alobalom.Asi po 15 min. som odkryla a dopiekla.Zemiaky som poobracala.
  4. Z mletého mäsa som sformovala bifteky a dala tiež upiecť v zapekacej miske,ktorú som vytrela olejom a tiež trocha pokvapkala biftečky....Rúra bola využitá,lebo všetko som vložila naraz,len som sledovala,čo bude skôr upečené. A upečené bolo všetko naraz. Dobrú chuť!