Ľahká v oboch zmysloch :) Odkedy bývam s ockom varíme si prevažne polievky - obaja sme (ne)kuchári ciže ešte nikdy sme nenavarili niečo dvakrát Zobraziť celý popisĽahká v oboch zmysloch :) Odkedy bývam s ockom varíme si prevažne polievky - obaja sme (ne)kuchári ciže ešte nikdy sme nenavarili niečo dvakrát :P
porcií
príprava
tepelná úprava
Suroviny
250 g |
|
50 g |
|
2-3 ks nakrájaná |
|
1/4 ks nakrájaný |
|
1-2 ks nakrájaný |
|
1-2 PL |
|
1-2 PL a iné bylinky |
|
2 ks |
|
Postup
-
1
Hrach zalejeme vodou a necháme variť na malom plameni cca 1 hodinu (pokiaľ si hrach predtým namočíte, výrazne sa skráti doba prípravy)
- 2
Pridáme nakrájanú zeleninu(okrem ziemakov) a varíme ďalej ešte asi pol hodinu - kým hrach nie je skoro mäkký
- 3
Ak je hrach už skoro mäkký pridáme nakrájané zemiaky, vegetu a bylinky a varíme kým nie sú zemiaky úplne mäkké.
- 4
Po dovarení zemiakov nasypeme do polievky mrveničku, necháme asi 2 minúty variť a potom vypneme plyn. Polievku necháme pod pokrývkou dôjsť ešte takých 5-10 minút. Dobrú chuť :)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu