Ľadové kocky štyroch poschodí
cukrárka Business hotela Astrum Laus**** v Leviciach, 21. decembra 2017

Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
Piškótové cesto: | |
8 ks |
|
8 PL |
|
8 PL |
|
1/2 bal. |
|
100 ml |
|
Plnka: | |
1000 ml |
|
8 PL |
|
8 ks |
|
150 g |
|
500 g |
|
4 PL |
|
na vrch |
|
na vrch |
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Najskôr pripravíme piškótové cesto tak, že z bielkov a práškového cukru vyšľaháme tuhý sneh, pridáme polohrubú múku, prášok do pečiva a upečieme pri teplote 180 °C. Upečené cesto teplé vyklopíme na dosku a polejeme rovnomerne mliekom. Necháme vychladnúť.
- 2
Potom uvaríme plnku: 800 ml mlieka a osem lyžíc kryštálového cukru privedieme do varu, vlejeme ďalších 200 ml mlieka, v ktorom sú rozšľahané žĺtky a pudingový prášok a uvaríme hustú kašu. Po vychladnutí vmiešame rastlinný tuk.
- 3
Plnku rozdelíme na 2 časti, jedna zostane biela a do druhej pridáme 4 lyžice kakaa. Na vychladnuté cesto natrieme kakaovú plnku, zahladíme, navrstvíme bielu plnku, uhladíme. Vrch dozdobíme šľahačkou a postrúhanou čokoládou. Necháme stuhnúť a krájame horúcim nožom na štvorce.
Tiež pudingový zákusok:
Ďalšie recepty:
- 2
Já s ničím, do receptu bych nešla.
Určite to nie je na 6 ks, piškóta z 8 vajec je už na veľký plech.