Lacné šišky

jozka - bez fotkyjozka, 14. októbra 2010
30 minút
príprava

Suroviny

500 gr
15 gr
20 gr
40 gr /alebo 1 PL oleja /
2 1/2 dcl vlažné
0,2 cl
na špic noža
1 bal




Postup

  1. 1

    Vypracuj vláčne cesto daj kysnúť ,rozvaľkaj ,vykrajuj šišky na každej urob jamku a daj ešte kysnúť . Vyprážaj na miernom ohni ,do oleja daj kúsok masla nebudú tak velmi piť olej . Hotové šišky hore ozdob džemom alebo jemný tvaroh vyšľahaj s jahodami ,čučoriedkami a vanilkovy cukor .

Diskusia k receptu

evanaaa
Jožka sem dáva dobré recepty na kysnuté cestá, len postup je príliš stručný najmä pre začiatočníčky. nestačí len - všetko zmiešať avypracovať cesto, niekedy je dôležitý aj " technologický postup ", čo dať prvé, čo postupne popridávať, a tak. Možno si to myslím len ja, tiež nie som tá najskúsenejšia.
janadelfi
;-) presne tak. Dcéra minule išla piecť koláčiky nachystala ingrediencie niečo si išla overiť a ujha zmena - oprava. Dopadlo to výborne boli dobré a jedlé a veľmi chutili...... Pre mladé začínajúce gazdinky (aj pre nás-zábudlivcov) je dobré popísať celý postup. Inak super @Jo žka.
edimilka
každá má pravdu už čo mi MLADSIE aj zabudneme ale je to dobre pre všetky lebo každá to pripravujeme ináč a treba skúsit aj niečo nove diky eda
hefi
Dobrý recept, doplním Jožku - technologický postup - ja to robím vždy takto s kysnutým cestom a darí sa mi: všetky sypké suroviny dám do misky, mlieko zohrejem na teplotu takú že v ňom udržím strčený prst, pridám rozmrvené droždie, za lyžicu cukru, premiešam, keď mi droždie "vybublinkuje" nad mlieko tak ho vylejem do sypkých ingrediencií, ak je treba pridám vajce, olej. A to je vsjo.
jozka
ahoj dievčatá ďakujem za doplnenie budem sa snažiť podrobnejšie .




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia