Labudove kura pod perinou

Autor receptu: zemo

Vždy som rozmýšľal, či povestné telo Mariána Labudu formujú viac zdedené gény alebo stravovacie návyky. našiel som v zbierke receptov jeden, ktorý predstavil pred rokmi v TV Nova. Kura pod perinou vysvetľuje všetko. Netrpí nedostatkom kalórií.

4
porcie
30 minút
príprava
50 minút
na 180 °C

Postup

  1. Kurca naporciujeme, osolíme a posypeme paprikou.
  2. Bôčik pomelieme s rožkami, cesnakom a cibuľou. Pridáme korenie, vajcia, majoránku a osolíme a premiešame. Pán Labuda radili, aby sme to dochutili aj vegetou. Keďže patrím k vášnivým odporcom kuchárov, ktorý dávajú túto koreninu aj do makových rezancov, ja som ju vynechal. Ak chcete a máte rady a radi Labudu na vegete, tak si ich tam prisypte.
  3. Do zapekacej misky alebo na menší plech dáme porcie kuraťa a prikryjeme ich mletou zmesou. Upečieme v trúbe a podávame s bramborovým pyré a so zeleninovým šalátom.