Kysnutý závin s kokosom a džemom fotorecept
Ádám Soós
cukrár reštaurácie Toscana v Bratislave, 10. apríla 2015
cukrár reštaurácie Toscana v Bratislave, 10. apríla 2015
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
8
porcií
porcií
60 minút
príprava
príprava
45 minút
na 170 °C
na 170 °C
Postup
-
1
Cesto: Zo surovín klasickým spôsobom vypracujeme cesto a necháme ho 30 minút kysnúť. Po vykysnutí ho na doske prepracujeme a vyvaľkáme na pás široký asi 20 cm.
- 2
Pás cesta natrieme džemom a zrolujeme súbežne z dvoch strán. Do stredu dáme kokosovú plnku. Necháme kysnúť ešte ďalších 20 minút a dáme upiecť do rúry pri teplote 170 °C.
- 3
Plnka: Z bielkov a cukru vyšľaháme tuhý sneh, postupne pridávame múku a kokos.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Hovorím to isté ako @kukulienka71 a @afataga
Aj mne to hned udrelo do oci, vyhybam sa receptom s nadmernym mnozstvom tuku. V tomto pripade vyuzijem na cesto iny recept a plnkou sa necham inspirovat. Manzel oblubuje kokos, tak som zvedava, ci mu ulahodim 😊