Slivkový koláč
Slivkový koláč

Kysnutý-nekysnutý slivkový koláč fotorecept

helena10 - bez fotkyhelena10, 2. septembra 2021
Kysnutý-nekysnutý slivkový koláč (fotorecept)
Foto: helena10

Chutný a vhodný na desiatu, olovrant či posedenie.

Suroviny

Cesto:
125 g
125 g
1/2 bal. (alebo čerstvé)
1 PL
1/2 KL
1,5 dl
0,5 dl
podľa chuti
Puding:
2 dl
1/2 bal. (alebo citrónový)
1,5 PL
Posýpka:
2 PL
2 PL
2 PL




Postup

  1. 1

    Cesto: Do vymiešaných suchých surovín aj so sušeným droždím pridám mlieko, olej a rukou vymiesim cesto. Hneď - bez kysnutia - ho roztlačím mokrými rukami na pomastený plech, kraje trocha na boky plechu vyššie. Plech je malý okrúhly o priemere 26 cm a s výškou 5 cm. Na cesto rozotriem vychladnutý vopred z mlieka, cukru a vanilkového pudingu uvarený puding. Na puding uložím polky sliviek (nestihla som nakrájať na menšie kúsky) a posypem ich škoricovým cukrom.

    Kysnutý-nekysnutý slivkový koláč (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Zo surovín na posýpku prstami vypracujem drobivú zmes, ktorou posypem vrch sliviek. Koláč dám piecť do rúry vyhriatej na 180 stupňov na 35 minút. Každý pečie podľa svojej rúry. Koštujeme vychladnutý.

    Kysnutý-nekysnutý slivkový koláč (fotorecept) - obrázok 2

Diskusia k receptu

motyka
Také "rýchlikové" sú výborné. Kysnuté so slivkami sme piekli od nepamati a boli výborné. A tvoje sú s ešte aj s pudinkom - takže super. Slivky budú ešte dosť dlho, takže určite upečiem. A keby som dala trocha podkysnúť cesto? Myslím už na plechu. Neskúšala si ?
helena10
@motyka
Robím buď klasické kysnuté (ak mám času dosť) s urobeným kváskom,...a nechám vykysnúť alebo takéto rýchle nekysnuté, ktoré hneď ide do vyhriatej rúry a narastie teplom. Na pekáči som neskúšala nechať ho trochu vykysnúť. Daj vedieť, keď vyskúšaš.
Pekný víkend želám.





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia