Kysnutý-nekysnutý slivkový koláč fotorecept
Foto: helena10
Chutný a vhodný na desiatu, olovrant či posedenie.
Suroviny
Cesto: | |
125 g |
|
125 g |
|
1/2 bal. (alebo čerstvé) |
|
1 PL |
|
1/2 KL |
|
1,5 dl |
|
0,5 dl |
|
|
|
podľa chuti |
|
Puding: | |
2 dl |
|
1/2 bal. (alebo citrónový) |
|
1,5 PL |
|
Posýpka: | |
2 PL |
|
2 PL |
|
2 PL |
|
Postup
-
1
Cesto: Do vymiešaných suchých surovín aj so sušeným droždím pridám mlieko, olej a rukou vymiesim cesto. Hneď - bez kysnutia - ho roztlačím mokrými rukami na pomastený plech, kraje trocha na boky plechu vyššie. Plech je malý okrúhly o priemere 26 cm a s výškou 5 cm. Na cesto rozotriem vychladnutý vopred z mlieka, cukru a vanilkového pudingu uvarený puding. Na puding uložím polky sliviek (nestihla som nakrájať na menšie kúsky) a posypem ich škoricovým cukrom.
-
2
Zo surovín na posýpku prstami vypracujem drobivú zmes, ktorou posypem vrch sliviek. Koláč dám piecť do rúry vyhriatej na 180 stupňov na 35 minút. Každý pečie podľa svojej rúry. Koštujeme vychladnutý.
Ďakujem a prajem pekný večer.
Ďakujem a želám pekný deň.
Robím buď klasické kysnuté (ak mám času dosť) s urobeným kváskom,...a nechám vykysnúť alebo takéto rýchle nekysnuté, ktoré hneď ide do vyhriatej rúry a narastie teplom. Na pekáči som neskúšala nechať ho trochu vykysnúť. Daj vedieť, keď vyskúšaš.
Pekný víkend želám.