Slivkový koláč

Kysnutý-nekysnutý slivkový koláč (fotorecept)

Autor receptu: helena10

Chutný a vhodný na desiatu, olovrant či posedenie.

Suroviny

Postup

  1. Cesto: Do vymiešaných suchých surovín aj so sušeným droždím pridám mlieko, olej a rukou vymiesim cesto. Hneď - bez kysnutia - ho roztlačím mokrými rukami na pomastený plech, kraje trocha na boky plechu vyššie. Plech je malý okrúhly o priemere 26 cm a s výškou 5 cm. Na cesto rozotriem vychladnutý vopred z mlieka, cukru a vanilkového pudingu uvarený puding. Na puding uložím polky sliviek (nestihla som nakrájať na menšie kúsky) a posypem ich škoricovým cukrom.
  2. Zo surovín na posýpku prstami vypracujem drobivú zmes, ktorou posypem vrch sliviek. Koláč dám piecť do rúry vyhriatej na 180 stupňov na 35 minút. Každý pečie podľa svojej rúry. Koštujeme vychladnutý.