Slivkový koláč
Kysnutý-nekysnutý slivkový koláč (fotorecept)
Autor receptu: helena10
Chutný a vhodný na desiatu, olovrant či posedenie.
Postup
- Cesto: Do vymiešaných suchých surovín aj so sušeným droždím pridám mlieko, olej a rukou vymiesim cesto. Hneď - bez kysnutia - ho roztlačím mokrými rukami na pomastený plech, kraje trocha na boky plechu vyššie. Plech je malý okrúhly o priemere 26 cm a s výškou 5 cm. Na cesto rozotriem vychladnutý vopred z mlieka, cukru a vanilkového pudingu uvarený puding. Na puding uložím polky sliviek (nestihla som nakrájať na menšie kúsky) a posypem ich škoricovým cukrom.
- Zo surovín na posýpku prstami vypracujem drobivú zmes, ktorou posypem vrch sliviek. Koláč dám piecť do rúry vyhriatej na 180 stupňov na 35 minút. Každý pečie podľa svojej rúry.
Koštujeme vychladnutý.