Foto: afataga
V piatok som zbadala v obchode rebarboru, tak som si povedala, že to s ňou skúsim a celkom to vyšlo, aspoň chuťovo, aj keď Zobraziť celý popisV piatok som zbadala v obchode rebarboru, tak som si povedala, že to s ňou skúsim a celkom to vyšlo, aspoň chuťovo, aj keď tvaroh a rebarbora mi spoločným úsilím trochu dosť spľasli cesto :-)
príprava
na 170 °C
Suroviny
Cesto: | |
120 g (alebo smotana) |
|
130 ml |
|
100 ml |
|
2 KL mrazená |
|
400 ml |
|
|
|
1/2 KL |
|
400 ml |
|
2 PL |
|
1 PL domáci |
|
1 kocka |
|
Tvarohová plnka: | |
250 g hrudkovitý |
|
250 g jemný |
|
200 ml |
|
1/2 hrnčeka (namočené v rume) |
|
podľa chuti |
|
1 ks |
|
Rebarbora: | |
500 g |
|
podľa chuti |
|
2 KL |
|
Mrvenička: | |
200 ml |
|
50 ml |
|
100 ml roztopené |
|
2 KL |
|
Ďalšie: | |
na vymastenie plechu |
|
Postup
-
1
Suroviny na cesto som dala v uvedenom poradí do domácej pekárne, jogurt som rozmiešala s vodou, dá sa nahradiť mliekom, ja ho doma nedržím. Keď sa program chýlil ku koncu, urobila som tvarohovú plnku, zabudla som dať vajce, ale vôbec to nevadilo. Rebarboru som olúpala, pokrájala a v troške vody podusila asi 5 min, precedila som, pridala cukor a škoricu. V ďalšej miske som si pripravila mrveničku a dala do chladničky. Váhu môžete nechať odpočívať :-)
- 2
Všetko mám pripravené, tak môžeme zatvoriť okno a vybrať cesto z domácej pekárne. Rozdelila som ho na dve polovice, vyvaľkala a každú polovicu dala na plech potretý maslom. Pod kysnuté nerada dávam papier, lebo sa pekne neupečie zo spodu. Na každé cesto som dala kôpky tvarohovej plnky. Cesto bolo pôvodne krásne nadýchane, ale pod váhou tvarohu sa spľaslo, no čo už...
- 3
Na tvaroh som dala rebarboru.
- 4
Mrveničku som vybrala z chladničky a posypala na rebarboru.
- 5
Zapla som rúru na 170 °C teplovzduch a koláče zatiaľ trochu podkysli. Piekla som oba plechy naraz, tu je jeden upečený.
- 6
Koláč je chuťovo výborný, kyselkavý, ak sa to nepreženie s cukrom, ale dosť mokrý, tak neodporúčam dlhé skladovanie. Pozn.: Do času prípravy som započítala aj prácu domácej pekárne.
- 7
A na záver trochu romantiky pri západe slnka...
- 2
@Frezia dakujem :-)
@Radost da sa tam aj sadnut :-)
@Haji dakujem, mne sa ta fota prave moc nepaci
@Luss44 dakujem, ja som rebarboru este nepiekla, pozerala som diskusiu, ze co s nou, tam som sa docitala, ze podusit, ale stacilo by 2 min.
@Lilith66 dakujem aj za radu, to som nevedela, ja zas viem, ze natriet lekvarom, ale nechcela som pridavat dalsi cukor
@katka78 dakujem, plnky bolo dostatok aj pre teba :-), myslis divych susedov asi, v poslednej dobe sa tu dost spaciruju svine, ale su daleko na fotenie
@havino dakujem, ty vies cloveka potesit, majstrovi odkazem, no a co s tebou? ved vies, komu niet rady, tomu niet pomoci :-)
budem davat pozor :-)
@cesminaz dakujem
dakujem, ved aj ty :-)