Kysnutý koláč s čučoriedkami fotorecept
Mali sme chuť na koláčik. Spracovala som suroviny zo špajze a chladničky.
20
porcií
porcií
60 minút
príprava
príprava
40 minút
na 170 °C
na 170 °C
Suroviny
| 500 g |
|
| 1 ks (Dr.Oetker na 500 g múky) |
|
| 250 ml |
|
| 2 ČL |
|
| 1 dl |
|
| 1/2 ČL |
|
| 250 ml |
|
| 1 ks |
|
| 8 PL |
|
| 4 hrste |
|
| Posýpka: | |
| podľa chuti |
|
| podľa chuti |
|
| podľa chuti |
|
Postup
-
1
Droždie, cukor a mlieko zmiešame, vytvorí sa kvások. V miske pridáme múku, soľ, olej, vypracujeme cesto. Toto necháme vykysnúť.
- 2
Na veľký plech rozprestrieme cesto, nevaľkala som, len roztlačila rukou. Zliala som si čučoriedky kompótu. V špajzi bol černicový džem, aj džem z tekvice Hokaido. Vo vrstvách som ozdobila koláč.
- 3
Z múky, masla a cukru som pripravila posýpku, pridala som aj mleté mandle.
- 4
Takto pripravený plech s koláčom som dala do vyhriatej rúry na 200 st., piekla som cca 40 minút.
- 5
Krásne upečený koláčik je chrumkavý. Dobrú chuť.
- 2









áno, také máme najradšej. Ďakujem za komentár