Čučoriedkový koláč
Čučoriedkový koláč

Kysnutý koláč s čučoriedkami fotorecept

dorisa - fotkadorisa, 2. novembra 2017
Kysnutý koláč s čučoriedkami (fotorecept)
Foto: dorisa

Mali sme chuť na koláčik. Spracovala som suroviny zo špajze a chladničky.

20
porcií
60 minút
príprava
40 minút
na 170 °C

Suroviny

500 g
1 ks (Dr.Oetker na 500 g múky)
250 ml
2 ČL
1 dl
1/2 ČL
250 ml
1 ks
8 PL
4 hrste
Posýpka:
podľa chuti
podľa chuti
podľa chuti

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Droždie, cukor a mlieko zmiešame, vytvorí sa kvások. V miske pridáme múku, soľ, olej, vypracujeme cesto. Toto necháme vykysnúť.

  2. 2

    Na veľký plech rozprestrieme cesto, nevaľkala som, len roztlačila rukou. Zliala som si čučoriedky kompótu. V špajzi bol černicový džem, aj džem z tekvice Hokaido. Vo vrstvách som ozdobila koláč.

    Kysnutý koláč s čučoriedkami (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Z múky, masla a cukru som pripravila posýpku, pridala som aj mleté mandle.

    Kysnutý koláč s čučoriedkami (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Takto pripravený plech s koláčom som dala do vyhriatej rúry na 200 st., piekla som cca 40 minút.

    Kysnutý koláč s čučoriedkami (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Krásne upečený koláčik je chrumkavý. Dobrú chuť.

    Kysnutý koláč s čučoriedkami (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

4 komentáre k receptu

Pridaj komentár k receptu: