Čučoriedkový koláč
Kysnutý koláč s čučoriedkami (fotorecept)
Autor receptu: dorisa
Mali sme chuť na koláčik. Spracovala som suroviny zo špajze a chladničky.
20 porcií |
60 minút príprava |
40 minút na 170 °C |
Postup
- Droždie, cukor a mlieko zmiešame, vytvorí sa kvások. V miske pridáme múku, soľ, olej, vypracujeme cesto. Toto necháme vykysnúť.
- Na veľký plech rozprestrieme cesto, nevaľkala som, len roztlačila rukou. Zliala som si čučoriedky kompótu. V špajzi bol černicový džem, aj džem z tekvice Hokaido. Vo vrstvách som ozdobila koláč.
- Z múky, masla a cukru som pripravila posýpku, pridala som aj mleté mandle.
- Takto pripravený plech s koláčom som dala do vyhriatej rúry na 200 st., piekla som cca 40 minút.
- Krásne upečený koláčik je chrumkavý. Dobrú chuť.