Čučoriedkový koláč

Kysnutý koláč s čučoriedkami (fotorecept)

Autor receptu: dorisa

Mali sme chuť na koláčik. Spracovala som suroviny zo špajze a chladničky.

20
porcií
60 minút
príprava
40 minút
na 170 °C

Suroviny

Postup

  1. Droždie, cukor a mlieko zmiešame, vytvorí sa kvások. V miske pridáme múku, soľ, olej, vypracujeme cesto. Toto necháme vykysnúť.
  2. Na veľký plech rozprestrieme cesto, nevaľkala som, len roztlačila rukou. Zliala som si čučoriedky kompótu. V špajzi bol černicový džem, aj džem z tekvice Hokaido. Vo vrstvách som ozdobila koláč.
  3. Z múky, masla a cukru som pripravila posýpku, pridala som aj mleté mandle.
  4. Takto pripravený plech s koláčom som dala do vyhriatej rúry na 200 st., piekla som cca 40 minút.
  5. Krásne upečený koláčik je chrumkavý. Dobrú chuť.