Kysnutý jablkový koláčik s banánom a orieškami
Niečo dobré za obedom...
na 170 °C
Suroviny
| 250 g |
|
| 20 g |
|
| štipka |
|
| 50 g |
|
| 1 ks |
|
| 100 ml vlažné |
|
| 75 ml |
|
| plnka : | |
| 2 ks |
|
| 500 g nastrúhané |
|
| 60 g |
|
| 1/2 ks |
|
| 1/2 ks |
|
| z 1 citróna |
|
| karamelová poleva : | |
| 2 PL |
|
| 1 PL |
|
| 1 PL |
|
| 3-4 PL |
|
Postup
-
1
Z vlažného mlieka, cukru a droždia pripravíme kvások. Múku, soľ, olej a vajíčko dáme do misky. Pridáme vykysnutý kvások a vypracujeme cesto. Poprášime múkou, prikryjeme utierkou a necháme kysnúť. Po vykysnutí cesto prenesieme do vymastenej okrúhlej koláčovej formy a urobíme si z cesta aj boky. Na cesto navrstvíme plnku.
-
2
Plnka : Očistené a nastrúhané jablká zbavíme prebytočnej šťavy, pridáme cez vidličku popučené banány, citrónovú šťavu a všetko spolu dobre premiešame. Takto pripravenú plnku navrstvíme na cesto, posypeme nasekanými vlašskými orechami, vanilkovým a škoricovým cukrom. Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 170 °C 30 minút. Keď nám okraje cesta rýchlo zhnednú, prikryjeme koláčik alobalom a dopečieme. Keď je koláčik upečený, polejeme ho cik - cak karamelovou polevou.
-
3
Karamelová poleva: Na teflonovej panvičke si pripravíme svetlý karamel, pridáme vodu, mlieko, maslo a dobre premiešame. Podľa potreby pridávame mlieko. Plnky môžeme vymieňať za tvarohovú, makovú, orechovú, alebo aj kombinovať. Dobrú chuť :-)))









tinca strašne milý anjelik, hneď som sa začala usmievať, kam ty na to chodíš, prezraď :-))) ďakujem