Kysnuté závitky s kapustou a slaninkou

Autor receptu: redakcia

4
porcie
30 minút
príprava
45 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Z múky, vajec, droždia, masla a mlieka urobíme dobre vymiesené cesto. Necháme kysnúť.
  2. Medzi tým, ako cesto kysne, speníme na oleji cibuľu s troškou cukru, aby jemne skaramelizovala. Pridáme slaninu, osolíme a na koniec pridáme pokrájanú premytú kyslú kapustu. Podusíme do mäkka pod pokrievkou.
  3. Nakysnuté cesto rozváľame paličkou a udusenú masu kapusty rozložíme na cesto. Takto pripravené cesto tuho zvinieme, položíme na plech, ktorý sme len trochu naolejovali. Cesto aj zvrchu potrieme jemne olejom a pečieme v rozohriatej rúre na 170 stupňoch približne 25 minút. Po vybratí potrieme vlažnou vodou, aby cesto bolo vláčne. Servírujeme krájaním na kolieska, aby bolo vidno závitky.