Tvarohové koláče
Kysnuté tvarohové srdiečka (fotorecept)
Autor receptu: luwinka
Dnes som upiekla tieto tvarohové srdiečka.
16 porcií |
60 minút príprava |
35 minút na 200 °C |
Postup
- Najskôr si urobíme kvások. Do menšej nádoby rozdrobíme droždie, pridáme 1 čaj lyž. cukru. Zalejeme 1 dcl vlažného mlieka. Necháme nakysnúť. Do veľkej misy dáme múku, maslo, soľ, kryštálový cukor, vykysnutý kvások a zvyšok mlieka. Vypracujeme cesto, ktoré necháme 35 minút kysnúť zakryté utierkou.
- Cesto nám pekne vykyslo.
- Na pomúčenej doske ho vyvaľkáme na hrúbku asi 1 cm. Potom formičkou v tvare srdiečka z neho povykrajujeme srdiečka, ktoré v dlaniach vyťapkáme, aby boli väčšie.
- Plnka: Tvaroh vymiešame nahladko s cukrom a začneme ho lyžičkou dávať na spodnú časť vykrojeného srdiečka.
- Prikryjeme vrchnou časťou srdiečka a kraje prstom zatlačíme po celom obvode.
- Zoberieme formičku, ktorú položíme na pripravené srdiečko.
- Zatlačíme a vykrojíme srdiečko.
- Takto to má vyzerať.
- Plech vyložíme mastným papierom a poukladáme srdiečka, ktoré potrieme olejom. Pečieme vo vyhriatej rúre 35 minút na 200 stupňov.
- Upečené po vrchu potrieme olejom.
- Necháme mierne vychladnúť a posypeme ich po vrchu práškovým cukrom.
- :-)