Tvarohové koláče

Kysnuté tvarohové srdiečka (fotorecept)

Autor receptu: luwinka

Dnes som upiekla tieto tvarohové srdiečka.

16
porcií
60 minút
príprava
35 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Najskôr si urobíme kvások. Do menšej nádoby rozdrobíme droždie, pridáme 1 čaj lyž. cukru. Zalejeme 1 dcl vlažného mlieka. Necháme nakysnúť. Do veľkej misy dáme múku, maslo, soľ, kryštálový cukor, vykysnutý kvások a zvyšok mlieka. Vypracujeme cesto, ktoré necháme 35 minút kysnúť zakryté utierkou.
  2. Cesto nám pekne vykyslo.
  3. Na pomúčenej doske ho vyvaľkáme na hrúbku asi 1 cm. Potom formičkou v tvare srdiečka z neho povykrajujeme srdiečka, ktoré v dlaniach vyťapkáme, aby boli väčšie.
  4. Plnka: Tvaroh vymiešame nahladko s cukrom a začneme ho lyžičkou dávať na spodnú časť vykrojeného srdiečka.
  5. Prikryjeme vrchnou časťou srdiečka a kraje prstom zatlačíme po celom obvode.
  6. Zoberieme formičku, ktorú položíme na pripravené srdiečko.
  7. Zatlačíme a vykrojíme srdiečko.
  8. Takto to má vyzerať.
  9. Plech vyložíme mastným papierom a poukladáme srdiečka, ktoré potrieme olejom. Pečieme vo vyhriatej rúre 35 minút na 200 stupňov.
  10. Upečené po vrchu potrieme olejom.
  11. Necháme mierne vychladnúť a posypeme ich po vrchu práškovým cukrom.
  12. :-)