Kysnuté taštičky s hubami a kapustou
Autor receptu: redakcia
6 porcií |
20 minút príprava |
30 minút tepelná úprava |
Postup- Z mlieka, droždia a cukru pripravíme kvások, ktorý necháme v teple podkysnúť. Do múky pridáme vajce, soľ a hotový kvások a vypracujeme hustejšie cesto, ktoré necháme ešte asi 20 minút podkysnúť.
- Na jednej panvici urestujeme polovicu cibule, druhú polovicu na druhej panvici. Keď je cibuľa urestovaná dosklovita, do jednej pridáme nadrobno nakrájané huby a urestujeme domäkka.
- Cibuľu na druhej panvici opečieme dozlata, pridáme pokrájanú kyslú kapustu a restujeme. Obe zmesi spolu premiešame a podľa potreby dochutíme soľou a korením. Necháme vychladnúť.
- Na pomúčený stôl dáme cesto a rozvaľkáme ho asi na päťmilimetrovú hrúbku. Vykrajujeme kolieska s priemerom asi 10 cm.
- Na polovicu vykrojeného kolieska dáme hubovo-kapustovú plnku, druhou polovicou ju prekryjeme a konce stlačíme k sebe.
- Polovicu hotových taštičiek dáme piecť pri teplote 160 °C na 15 minút a polovicu varíme vo vriacej osolenej vode asi 7 – 8 minút. Podávame s pochúťkovou smotanou.
|