Kysnuté taštičky s hubami a kapustou

Autor receptu: redakcia

6
porcií
20 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Z mlieka, droždia a cukru pripravíme kvások, ktorý necháme v teple podkysnúť. Do múky pridáme vajce, soľ a hotový kvások a vypracujeme hustejšie cesto, ktoré necháme ešte asi 20 minút podkysnúť.
  2. Na jednej panvici urestujeme polovicu cibule, druhú polovicu na druhej panvici. Keď je cibuľa urestovaná dosklovita, do jednej pridáme nadrobno nakrájané huby a urestujeme domäkka.
  3. Cibuľu na druhej panvici opečieme dozlata, pridáme pokrájanú kyslú kapustu a restujeme. Obe zmesi spolu premiešame a podľa potreby dochutíme soľou a korením. Necháme vychladnúť.
  4. Na pomúčený stôl dáme cesto a rozvaľkáme ho asi na päťmilimetrovú hrúbku. Vykrajujeme kolieska s priemerom asi 10 cm.
  5. Na polovicu vykrojeného kolieska dáme hubovo-kapustovú plnku, druhou polovicou ju prekryjeme a konce stlačíme k sebe.
  6. Polovicu hotových taštičiek dáme piecť pri teplote 160 °C na 15 minút a polovicu varíme vo vriacej osolenej vode asi 7 – 8 minút. Podávame s pochúťkovou smotanou.