Vyprážaná baza

Kvety bazy čiernej v cestíčku

Autor receptu: redakcia

4 ks
porcie
25 minút
príprava
2-3 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Vajíčka vyšľaháme, pridáme jablkovú šťavu, rum, kryštálový cukor, štipku soli a dôkladne premiešame.
  2. Hladkú múku preosejeme a postupne pridávame do vaječnej hmoty, dôkladne zapracujeme a vytvoríme cestíčko.
  3. Veľké, naplno rozkvitnuté kvety bazy otrasieme od nečistôt. Liter oleja rozpálime na 180 °C. Bazové kvety namočíme do cestíčka a asi 2 – 3 minúty vyprážame dozlatista. Preložíme na kuchynský papier a necháme odkvapkať. Posypeme práškovým cukrom a ihneď podávame. Hotové bazové kvety môžeme posypať aj mletou škoricou alebo vanilkovým cukrom.
  4. Prečítajte si aj ďalšie tipy ako bazu využiť v kuchyni.