Foto: dvorka
Rada experimentujem, mám rada nezvyčajné jedlá z domácich surovín, ktoré na mňa nepozerajú. Preto som vyskúšala vypražiť bazu a už sa teším ako si Zobraziť celý popisRada experimentujem, mám rada nezvyčajné jedlá z domácich surovín, ktoré na mňa nepozerajú. Preto som vyskúšala vypražiť bazu a už sa teším ako si budem robiť podľa tohto postupu kvety tekvice, ktoré ako som čítala sú vo francúzsku obľúbené.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Najlepšia je baza z ranného zberu, keď nie je po daždi, a pravdaže z oblasti kde nechodia autá a motorky. Kvety neumývam, ja ich otrepem a poodtŕham prípadné škaredé kvietky.
-
2
Urobím si o trošku hustejšie cestíčko ako na palacinky. Bez cukru a soli. Kvet do cestíčka namočím a položím na panvicu s rozohriatym olejom, nie však rozpáleným. Plameň mám na minime.
-
3
Aby som nemala stopky, ja som ich nožnicami kuchynskými odstrihala a kvet som obrátila aby sa mi pekne vysmážal aj na druhej strane do zlata.
-
4
Pre chuť som si ešte v cestíčku namočila hermelín ochutený cesnakom a ten som tiež osmažila. Nakoniec som pridala nastrúhané zemiaky. Bazu po vybratí som uložila na papierovú utierku a z každej strany pocukrovala. Kto má rád škoricu, môže aj škoricovým cukrom.
-
5
Syr, baza, jahody a petržlenová vňať. Mám už všetko zjedené a mne to veľmi chutilo. Bazu mám rada a už mám aj sirup urobený a dokonca som v obchode objavila aj jogurt s bazou a jablkom. Prajem dobrú chuť.
páči sa mi,že sa nebojíš...gratulujem...:)
Mimochodom v kvetoch sa nájdu nielen malé chrobáčiky, ale ich milujú aj včely, osy, takže by som doporučovala namočiť ich do vody na pol hodiny a dať osušiť na utierky, lebo nešťastie je hneď.
Nuž a agátový kvet sme jedávali aj rovno z agáta, bez akejkoľvek úpravy, hneď na začiatku kvitnutia, je sladký, voňavý, chutný. Keď sme u starkej pásli kozy,ktorým tiež agát chutí, jedným vrzom sme sa napásli aj my.