Kuskusové rizoto s cottage cheesom

vegecan - bez fotkyvegecan, 18. septembra 2010
Kuskusové rizoto s cottage cheesom
Foto: vegecan

Suroviny





Postup

  1. 1

    Najprv si na suchej panvici si opražíme tekvicové semiačka, kým nezačnú voňať a hnednúť. Odložíme bokom.

  2. 2

    Do tej istej panvice si dáme mrazenú kukuricu a mrkvu, sušené paradajky a podlejeme trochou vriacej vody. Dusíme do zmäknutia a odstavíme z plameňa.

  3. 3

    Potom si uvaríme kuskus. Jeho príprava je veľmi rýchla. Ja ho robím tak, že ho zalejem vriacou vodou a varím na miernom plameni do vstrebania vody zhruba 2 minúty. Ochutíme si ho mletým čiernym korením, provensálskymi bylinkami a dobre premiešame.

  4. 4

    Do hotového kuskusu pridáme zmes z panvice, opäť dobre premiešame a nakoniec pridáme cottage cheese (použila som cibuľovo-cesnakový z Tesca, ale myslím si, že rovnako dobre by chutil aj pažítkový či obyčajný biely).

  5. 5

    Na tanieri ešte posypeme opraženými tekvicovými semiačkami a ozdobíme čerstvou uhorkou.

Diskusia k receptu

klaura
výborné, zdravé, veľmi pekne nafotené ... hneď by som si dala ... :)

megginr
fantasticke! ukladam do KK :) len tak dalej, mas super recepty...
mamenka
Tiež ukladám do KK. Odporúčam kus-kus nevariť, len zaliať vriacou vodou a paradajky by som dala vždy čerstvé. Ale je to excelentná pochúťka.
sherin
ako vegetarianka si ma velmi potesila :), do KK
cesminaz
toto sa mi velmi paci ;-) je to dost rychle a velmi zdrave.A aj na tanieri to dobre ukaze,takze budem mat aj pre navstevu o jedno pohostenie "viac" na stole! Vdaka za recept ;-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia