Kuskusové rizoto s cottage cheesom

Autor receptu: vegecan

Postup

  1. Najprv si na suchej panvici si opražíme tekvicové semiačka, kým nezačnú voňať a hnednúť. Odložíme bokom.
  2. Do tej istej panvice si dáme mrazenú kukuricu a mrkvu, sušené paradajky a podlejeme trochou vriacej vody. Dusíme do zmäknutia a odstavíme z plameňa.
  3. Potom si uvaríme kuskus. Jeho príprava je veľmi rýchla. Ja ho robím tak, že ho zalejem vriacou vodou a varím na miernom plameni do vstrebania vody zhruba 2 minúty. Ochutíme si ho mletým čiernym korením, provensálskymi bylinkami a dobre premiešame.
  4. Do hotového kuskusu pridáme zmes z panvice, opäť dobre premiešame a nakoniec pridáme cottage cheese (použila som cibuľovo-cesnakový z Tesca, ale myslím si, že rovnako dobre by chutil aj pažítkový či obyčajný biely).
  5. Na tanieri ešte posypeme opraženými tekvicovými semiačkami a ozdobíme čerstvou uhorkou.