Kuracie stehná
Kurkumové kuracie stehienka
Autor receptu: siuuu
Ak máte radi chuť kurkumy, ktorá je aj pre organizmus prospešná, tak neváhajte a vyskúšajte.* Inšpirovala som sa receptom, ktorý som mala už pár rokov uložený a už som naň aj zabudla. Výborné papaníčko.
2 porcie |
20 minút príprava |
35-40 minút na 185 °C |
Postup
- Stehienka umyjeme, osušíme, ochutíme soľou, korením a kurkumou a na rozohriatom oleji sprudka orestujeme z oboch strán. Preložíme na pekáč aj s výpekom (výhodou je panvica, ktorá je vhodná aj na použitie do rúry) a upečieme do mäkka - mne to trvalo asi 35 minút, na 185 °C. Ak použijete celé stehná, doba pečenia bude dlhšia.
- Po upečení vyberieme z rúry, mäso odložíme bokom, do výpeku pridáme maslo, nadrobno pokrájanú šalotku a orestujeme. Pridáme trošku vody, 1-2 PL sójovej omáčky, smotanu, kurkumu a citrónovú šťavu, necháme prevariť, v prípade potreby zredukovať a podávame. Ja som použila zemiaky, ale myslím si, že ryža bude lepšia voľba, prípadne cestovina.