Pečené kura
Pečené kura

Kuřecí čtvrtky pečené na hlávkovém zelí fotorecept

mijaita - fotkamijaita, 11. októbra 2021
Kuřecí čtvrtky pečené na hlávkovém zelí (fotorecept)
Foto: mijaita

Recept našla někde kamarádka, zaujal mě na první pohled a tak jsem čtvrtky upekla s určitými úpravami podle mojí chutě. Vlastně z receptu jsem Zobraziť celý popisRecept našla někde kamarádka, zaujal mě na první pohled a tak jsem čtvrtky upekla s určitými úpravami podle mojí chutě. Vlastně z receptu jsem použila jen nápad, kuře pečené na zelí.

Suroviny

2 ks
1 ks krehká
2 PL (podľa chuti)
 (nemusí byť)




Postup

  1. 1

    Z křehkého (nejlepší) zelí ukrojím dva silnější plátky. V kuřecích čtvrtkách udělám hlubší zářezy, do kterých vetřu sůl.

    Kuřecí čtvrtky pečené na hlávkovém zelí (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pekáček vytřu dobrým olejem. Použila jsem chilli olej. Olej jsem osolila a položila na něj kola zelí. Ta jsem potřela olejem a osolila a posypala bylinkama (saturejka, citronový tymián) a trochu soli opět.

    Kuřecí čtvrtky pečené na hlávkovém zelí (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Na zelí pak položila kuřecí čtvrtky, opět potřela olejem, tentokrát citronovo-česnekovým, podlila cca 1dcl vody a dala péct do horké trouby.

    Kuřecí čtvrtky pečené na hlávkovém zelí (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pekla jsem na 180 °C chvíli odkryté, když se maso zatáhlo, přikryla jsem alobalem a pekla cca 45 minut. Odkryla a zlehka ještě dala pod gril.

  5. 5

    Velmi šťastný, delikátní oběd :-) Doporučuji vlastní, dobré oleje, bylinky i ev. koření.

Diskusia k receptu

haji
Děkuji za pěkný receptík, chutné suroviny a krásné foto. Jsem se na něj těšila. V jednoduchosti je krása i chuť!
kuko95
Robim niečo podobné dám kyslú kapustu kurča a zalejem šľahačkou možno to chutí podobne ..pekný recept :)
mijaita
@kuko95 (11.10.2021 17:31)

Nevěř tomu!! Na kyselem zeli delam roky, tohle je uplne, ale uplne jine! Stava s kurete protoce tim krehouckym zelim, neni tam smetana, je to jine jidlo.
ewitka123
vyborny obed si navarila receptik poznam je to mnamka ... a celkom ma zaujal napad od @kuko95 ta smotana by mi tam celkom pasovala nabuduce vyskusam ...
1x kvakac
kvakac
Predstavujem si tu chuť, to musí byť dobrota. Čerstva kapusta s kuraťom rasca a soľ - paráda. Zajtra idem kúpiť kapustu. Vyskúšam to, ale už teraz sa teším. Tento ráz si mi brnkla na moju chuťovú strunu.
mijaita
@ewitka123 (11.10.2021 17:57)

Davam smetanu kde to jen jde, miluju ji, tohle je nadherne, lahodne, prave bez smetany. Ale delej jak myslis. Ja bych napred zkusila bez. Pridat muzes vzdy, ubrat ne.

afataga
Zaujimave, celkom dobry napad, mas sikovnu kamosku, ze take objavila.
Paci sa mi to, asi skusim, ale dam len horne stehna, snad to moc nepokazim.
1x haji
afataga
@kuko95 (11.10.2021 17:31)

S kyslou smotanou je to uplne ine jedlo, tam smotana pasuje, sem by som ju nedavala, ale rob ako myslis.
zinnajdha
Aké je "křehké zelí" , teda krehká kapusta ?
Ešte som sa nestretla s takým názvom.
Ďakujem za odpoveď.
mijaita
@afataga (11.10.2021 19:28)

Kdyz poznáme s kamoskou nejaký nový recept, ktery se nam libi, podělíme se. Někdy se i zadari, ze se líbí. Nejen Varechou ziv je clovek :-)
mijaita
@afataga (11.10.2021 19:28)

Dej treba jen horni, ale kdyz se na ten plát dá celá ta ctvrtka pustí do zelí víc štávy.
1x kvakac
kvakac
Skúsil som najskôr dva kúsky a hneď sme to zmľaskli. To na próbu aké to bude. Teraz sa pečie veľký pekáč a plný naložený. Máš pravdu s tých štvrtí to pustí šťavu a s tou kapustou je to fantázia. Na zaver - kto neochutná môže banovať.


mijaita
@kvakac (12.10.2021 10:42)

Smeju se, potesilo, pobavilo! Ja taky, kdyz me nejaky rc takhle oslovi, musim hned, co nejdriv jidlo uvarit. Takovych tady mam víc a nektere se zapsaly zlatym pismem do mych chutí. Jsem rada za fotku!! Dikes! :-) :-) :-)
2x kvakac a haji
kvakac
@mijaita (12.10.2021 11:35)

Dcéra recept už ma aj vytlačený, že bude častejšie. Mám aj v jej mene poďakovať za dobrotu. Ja som nemal čili olej tak som použil sladkú čili omáčku. Ta kapusta je z toho je mimoriadne dobrá. Nabudúce dám aj viac kapusty. Tú je z druhej dávky na tanieri.


mijaita
@kvakac (12.10.2021 13:28)

Nekdy se stane, ze se recept nekomu hodne zalibi. Jen k tomu zeli - delam ty platky hodne silne a serviruju to kure na tom. Hezky to vypada a i se ten plat da jako priloha krajet. U me je zas na poradu dne zitra a dost se tesim. Chili neni nutne, ja ho rada. Dala bych radsi jen chili jako chili, omacku asi ne, ale to je pouze moje chut. I tohle jidlo je variabilni, není-liž? :)
1x kvakac
sashan
V tomto období už kúpim iba zimnú hlávkovú kapustu. Viem si predstaviť,že tá krehká je v oveľa lepšia,ale chcem toto jedlo vyskúšať,pretože je to pre mňa to pravé orechové.Takže skúsim s tou tvrdšou kapustou,dúfam,že to konečnú chuť moc neovplyvní.
olinecka
Jej tak Ty si mi narobila chute, jednoduché z jedného pekáča. *****
mijaita
@sashan (14.10.2021 10:25)

Dneska jsem se divala na normalni zeli, jeste je pekne, urcite to bude dobre.
1x kvakac
altyn
Je to skutočne výborný a jednoduchý recept. Neviem však či sa my to iba zdalo, ale ja som mal pri jedení pocit že mám na tanieri kačacie alebo husacie hody... Že by to bolo kombináciou byliniek ktoré som použil? No každopádne to je výborný recept.


1x haji
mijaita
@altyn (16.10.2021 06:56)
Nevim jestli bylinkama, zadna me nenapada, spis se domnivam, ze je to chutí masa. Zalezi na tom, cim bylo kure krmene. Ale co ja vim? :-) Hlavne ze ti to chutnalo a urcite zkus po case jeste. Diky i za fotku, poslouzi i druhym. Dnes pecu opet, kamaradka se uz tesi :-) Uzij nedeli :-)

sashan
Dnes sme mali na obed.Pôvodne malo ostať aj na zajtra,ale všetko sme zjedli.


sashan
@mijaita (17.10.2021 19:59)

Do pekáča pod kuriatko som hodila ešte dve posledné rajčiny so záhradky.Nič sa tým nepokazilo. Ja som totiž rajčinková,mohla by som ich konzumovať celý rok.
radost
dnes som to urobila s mletým mäsom-ktoré som nastavila 1 mrkvou a 2 zemiakmi-nastrúhať plus ochutiť dľa ľubovôle..
naozaj jednoduchý eintopf-veľmi chutný..
bude opakovačka so zmenou mäska i pochutín..




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia