Kurča po gazdovsky
Autor receptu: redakcia
Postup- Umyté kurča zvonku
i zvnútra osolíme. Olúpané
zemiaky postrúhame
do misky, kde ich zmiešame
s pretlačeným cesnakom,
majoránom, mletým
čiernym korením, soľou,
múkou a strúhankou.
- Cibuľu
nadrobno posekáme a opražíme
na polovici pokrájanej
slaniny. Pridáme ju do
zemiakovej zmesi a premiešame.
Touto plnkou naplníme
kurča a bielou niťou
ho zašijeme.
- Na pekáči
kurča obložíme zvyšnými
plátkami slaniny a prudko
ho zapečieme na rozpálenom
oleji. Potom ho za
občasného podlievania
horúcou vodou upečieme
domäkka.
- Hneď po upečení
kurča posypeme mletou červenou
paprikou a posekanou
petržlenovou vňaťou.
|