Kuracinka z ružičkovým kelom na kyslo

Autor receptu: mesiar50

Tento recept pridavam skorej zaciatocnikom ako skusenym varechacom komu sa zapaci budem rad. Samozrejme tie podmienky su tu inac stavane ako doma,takze necakajte bohvieco. Priprava je jednoducha ako facka.

4
porcie
60 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Posekanu zeleninku tu som kupil v markete oplachneme aj z ruzickovym kelom a dame podusit na malom mnozstve oleja. Dalej pridame kuracie prsia pokrajane na vecsie kocky a este aj kratke stehienka.Vsetko trochu podusime.Stojime pritom aby sa nam zelenina nepripalila. Podlejeme vodou aby bolo mesko ponorene a musime porozmyslat kolko toho sosu,alebo privarku chceme mat,pripadne potom este vodu dolejeme.Zhruba po pol hodine skusime vidlickou,ze v akom stave je meso. Kuracie sa uvari raz-dva preto som krajal na vecsie kocky,ked sa to rozvari tak je z toho mis-mas. Ked je meso uz skoro uvarene je cas si spravit zatrepku: Hladku muku a studenu vodu vymiesame do hladka.Zatrepku pomaly vlievame do hrnca kde varime kurca samozrejme za staleho miesania,a stisime aj ohen na miernejsie varenie.Nalejeme podla potreby,radsej na dva krat,trochu pockame a znovu,privarok nesmie byt ako malta. Malo by sa to este pomali varit aspon 10 minut aby sa muka prevarila. Treba miesat inac nam muka zo zatrepky klesne na dno a prihori. Dalej prilejeme smotanky miesame dochutime ciernym korenim ak treba tak vegetou a zo stavou z citrona.Samozrejme tie koreniny si tam dame kto ake ma rad ked pikantne tak cili a pod.Podavame z cestovinamy,alebo knedlamy kto ako rad.
  2. Mily varechaci prajem Dobru Chut