Kuracinka z ružičkovým kelom na kyslo
Autor receptu: mesiar50
Tento recept pridavam skorej zaciatocnikom ako skusenym
varechacom komu sa zapaci budem rad.
Samozrejme tie podmienky su tu inac stavane ako doma,takze
necakajte bohvieco. Priprava je jednoducha ako facka.
4 porcie |
60 minút príprava |
40 minút tepelná úprava |
Postup
- Posekanu zeleninku tu som kupil v markete oplachneme aj z ruzickovym kelom a dame podusit na malom mnozstve oleja.
Dalej pridame kuracie prsia pokrajane na vecsie kocky a este
aj kratke stehienka.Vsetko trochu podusime.Stojime pritom aby sa nam zelenina nepripalila.
Podlejeme vodou aby bolo mesko ponorene a musime porozmyslat
kolko toho sosu,alebo privarku chceme mat,pripadne potom este
vodu dolejeme.Zhruba po pol hodine skusime vidlickou,ze v akom
stave je meso.
Kuracie sa uvari raz-dva preto som krajal na vecsie kocky,ked sa to rozvari tak je z toho mis-mas.
Ked je meso uz skoro uvarene je cas si spravit zatrepku:
Hladku muku a studenu vodu vymiesame do hladka.Zatrepku
pomaly vlievame do hrnca kde varime kurca samozrejme za staleho miesania,a stisime aj ohen na miernejsie varenie.Nalejeme podla potreby,radsej na dva krat,trochu pockame a znovu,privarok nesmie byt ako malta.
Malo by sa to este pomali varit aspon 10 minut aby sa muka prevarila.
Treba miesat inac nam muka zo zatrepky klesne na dno a prihori.
Dalej prilejeme smotanky miesame dochutime ciernym korenim
ak treba tak vegetou a zo stavou z citrona.Samozrejme tie koreniny
si tam dame kto ake ma rad ked pikantne tak cili a pod.Podavame z cestovinamy,alebo knedlamy kto ako rad.
- Mily varechaci prajem Dobru Chut