Kuracie mäso
Kuracie mäso

Kuracina so sušenými hríbmi na smotane fotorecept

izabella929 - fotkaizabella929, 27. decembra 2019

Dnes kuracina s hríbmi na smotane.

4-5
porcie
40 minút
príprava
40 minút
na 160 °C

Suroviny

400 g (stehná a krídla)
50 g
1 ks
hrsť
podľa chuti
podľa chuti
štipka
podľa chuti
200 ml
1 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Kuracie mäso som umyla.

    Kuracina so sušenými hríbmi na smotane (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Do rajnice som dala nakrájanú slaninu a cibuľu, opiekla som ju do ružova.

    Kuracina so sušenými hríbmi na smotane (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pridala som mäso a spolu ešte opiekla, aby sa mäso zatiahlo, pridala som rascu.

    Kuracina so sušenými hríbmi na smotane (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Osolila, okorenila a zaprášila mletou červenou paprikou, podliala som vodou tak, aby bolo mäso ponorené a pod pokrievkou dusila do mäkka.

    Kuracina so sušenými hríbmi na smotane (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Sušené hríby som namočila a scedila.

    Kuracina so sušenými hríbmi na smotane (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Pridala som ich k mäsu a ďalej chvíľku dusila.

    Kuracina so sušenými hríbmi na smotane (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    K smotane som pridala múku, rozmiešala do hladka, pridala k mäsu a nechala prejsť varom.

    Kuracina so sušenými hríbmi na smotane (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Podávala som s cestovinami penne a s kyslou uhorkou. Prajem vám dobrú chuť.

    Kuracina so sušenými hríbmi na smotane (fotorecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu

12 komentárov k receptu
@izabella929 (28.12.2019 13:18)

Jeee! Ďalší dobrý tip, čo uvariť, samozrejme, že gazdovské kurca=iná chuť, ale kam zájsť za tým gazdom, čo to kurča predá?
Ak budeš hľadať vďačné ho s trávnika, hlásim sa:-) všetko spapam, čo Ty uvariš...
@izabella929 (28.12.2019 17:02)

Aále, prosím Ťa, aká reklama!? :-).. Ak admin bude považovať za nevhodné, zmaže. Dopraj aj nám porovnať chute medzi gazdovským a komerčným, už si to neviem ani predstaviť.
Ďakujem za pozvanie, ak neprezradiš zdroj, budem zvažovať degustaciu:-)) pekný večer prajem.
@45678 (28.12.2019 17:36)

Priamo domov ti privezú objednané mäso cez net na stránke ,,gazdovia.sk,,vyskúšaj najprv menšie množstvo aby si sa nesklamala,ale ja si objednávam rok a všetko je čerstvé a pekne,,,zvážiť treba cenu,ale si porovnaj čo si za pár € kupujeme v našich obchodoch a toto je od našich gazdov na sk vychované,,,mala som už od nich aj mliečne výrobky,zemiaky,bryndzu ,,,som spokojná,,,a seriózne jednanie zo strany dodávateľov a vozia chladiacimi autami,,,pekne zabalené,čisté všetko,,,tak vyskúšajte ja som spokojná,,,
@izabella929 (28.12.2019 21:31)

Izka, zaujímavé, dobre vyzerajúce, no pre mňa náročné :-) možno až budem veľká, verím, že si spokojná, no nie pre každého dostupné... Predpokladám, že vieš ako to myslim
@45678 (29.12.2019 14:41)
Je mi to jasné...) Už sme na tu zvykli na kuracinu z Brazílie..ostatné vieš..ale na mojom stole je mäso iba v sobotu, alebo v nedeľu a mám namrazené rôzne druhy mäsa, takže tak často nie je kuracina..cez týždeň väčšinou cestoviny ,ryby a zemiakové jedlá..

Pridaj komentár k receptu: