Pečené kuracie stehná

Kuracina s tekvicou a zeleninou

Autor receptu: podravka

Šošovica, špenát a tekvica sa skvelo hodia ako príloha k ľahkej a perfektne dochutenej kuracinke.

4
porcie
70 minút
príprava
30 minút
na 220 °C

Postup

  1. Rascu opečieme na panvici, dokým sa neuvoľní aróma, potom ju necháme vychladnúť a rozdrvíme ju v mažiari.
  2. Červenú cibuľu, cesnak a čili papričku na jemno nakrájame, pridáme kurkumu, 3 lyžice olivového oleja, Ajvar Podravka, štipku soli a poriadne premiešame.
  3. Stehná bez kože potrieme pripravenou zmesou a necháme marinovať cca 20 minút, zatiaľ si očistíme a nakrájame zeleninu.
  4. Tekvicu ošúpeme, nakrájame na malé kocky, osolíme a opečieme na panvici, aby trošku zmäkla.
  5. Šošovicu uvaríme v malom množstve vody a oblanšírujeme mangold/špenát. Zmiešame ich dokopy, osolíme a pokvapkáme olivovým olejom.
  6. Kuracie stehná pečieme na 220 °C asi 30 minút.
  7. Hotovú kuracinu podávame s Ajvarom, šošovicou, špenátom a opečenou tekvicou. Pred podávaním posypeme celý tanier rozdrvenou rascou.