Pečené kuracie stehná
Kuracina s tekvicou a zeleninou
Autor receptu: podravka
Šošovica, špenát a tekvica sa skvelo hodia ako príloha k ľahkej a perfektne dochutenej kuracinke.
4 porcie |
70 minút príprava |
30 minút na 220 °C |
Postup
- Rascu opečieme na panvici, dokým sa neuvoľní aróma, potom ju necháme vychladnúť a rozdrvíme ju v mažiari.
- Červenú cibuľu, cesnak a čili papričku na jemno nakrájame, pridáme kurkumu, 3 lyžice olivového oleja, Ajvar Podravka, štipku soli a poriadne premiešame.
- Stehná bez kože potrieme pripravenou zmesou a necháme marinovať cca 20 minút, zatiaľ si očistíme a nakrájame zeleninu.
- Tekvicu ošúpeme, nakrájame na malé kocky, osolíme a opečieme na panvici, aby trošku zmäkla.
- Šošovicu uvaríme v malom množstve vody a oblanšírujeme mangold/špenát. Zmiešame ich dokopy, osolíme a pokvapkáme olivovým olejom.
- Kuracie stehná pečieme na 220 °C asi 30 minút.
- Hotovú kuracinu podávame s Ajvarom, šošovicou, špenátom a opečenou tekvicou. Pred podávaním posypeme celý tanier rozdrvenou rascou.