Kuracie stehná zapekané s jablkami a medom a americké zemiaky
Foto: olinecka
Rýchly obed, kedy si pripravíme polievku aj hlavné jedlo. Vhodné pre nečakanú návštevu.
príprava
na 200 °C
Suroviny
5 - 6 ks (podľa počtu osôb) |
|
podľa potreby |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
|
|
|
|
|
|
Americké zemiaky: | |
na vymastenie formy |
|
|
|
|
|
na dochutenie |
|
Šalát: | |
|
|
|
|
(alebo trstinový) |
|
Postup
-
1
Kuracie stehná umyjeme a vložíme do hrnca, povaríme 25 - 30 v polievke, vyberieme.
- 2
Zapekaciu misu vymastíme olejom a rozložíme stehná, ktoré posypeme korením na kura, soľou, čiernym korením. Podlejeme slepačím vývarom. Počas pečenia podlievame vývarom, asi 15 minút pred dokončením pridáme rozštvrtené jablká, vrch kuracích stehien pokvapkáme medom.
- 3
Upečieme do zlatista, pečieme na 200 stupňov 45 - 50 minút.
- 4
Zemiaky očistíme, umyjeme a nakrájame, pridáme soľ predvaríme. Vodu zlejeme, zapekaciu misu vymastíme olejom, vysypeme zemiaky, ktoré osolíme a posypeme korením na americké zemiaky. Upečieme do zlatista. Podávame podľa seba. Ja som dnes pridala mrkvový šalát z jemne nastrúhanej mrky ochutenej cukrom a citrónovu šťavou. Dobrú chuť a nakoniec miňonky, dobošky, zamatová roláda.
Tiež kuracie stehná:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu