Kuracie stehná so sušenými paradajkami a zelenými fazuľkami fotorecept

zuzanka1367 - fotkazuzanka1367, 26. septembra 2014
3-4
porcie
20 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

4 ks vykostené
150 g
200 ml
Marináda na mäso:
2 ČL
2 ČL
2-3 strúčiky
Príloha:
400 g čerstvé




Postup

  1. 1

    Vykostené kuracie stehná pokrájame na kocky, pásiky...a dáme marinovať do dresingu, peperoncína a cesnaku. Ja som nechala celú noc.

    Kuracie stehná so sušenými paradajkami a zelenými fazuľkami (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pripravíme si fazuľky, mäso vyberieme s chladničky, nech sa aklimatizuje...sušené paradajky nakrájame, taktiež aj fazuľky.

    Kuracie stehná so sušenými paradajkami a zelenými fazuľkami (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Dáme ich pariť do hrnca na 10-15 minút, medzi tým na oleji s paradajok prudšie opečieme mäso a osolíme ho, pridáme paradajky a paradajkovo-bazalkovú omáčku.

    Kuracie stehná so sušenými paradajkami a zelenými fazuľkami (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    zmes spolu krátko povaríme, prípadne ešte dosolíme, alebo pridáme chilli papričky ak si to vaša chuť požaduje, naša si požadovala :-)

    Kuracie stehná so sušenými paradajkami a zelenými fazuľkami (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Fazuľky sú naparené, mäso hotové, môže sa obedovať...

    Kuracie stehná so sušenými paradajkami a zelenými fazuľkami (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

mijaita
Ten recept se mi libi, mas ho odkud? Vlastní invence? Přidám dobrou radu (netreba akceptovat, samozrejme). Kdyz to kurecí maso posypes troskou skrobu a zalejes troskou oleje, tak uz po pul hodine az hodine ho muzes restovat. Chtná mnohem líp, není vysušené, nedusí. Je jako čerstvé, lískové oříšky. Vzkoušej! Já už kuřecí vždycky takhle nakladam, je to uzasné. Za recept díky, jistě brzo spáchám a okomentuju :-) Jenže už teď vím, že je to tak dobrá kombinace, že nebude už další místo na pochvaly !
mijaita
Jeste studuju postup tvuj. Ja bych to maso napred nalozila jak jsem psala, orestovala a pak teprve nalozila podle tebe. Teda ja to tak rozhodne udelam :-)
afataga
to moze byt mnam, nase chute pozdravuju vase chute :-) ja by som tu fazulku nekrajala, ale to je len esteticka zalezitost
zuzanka1367
@mijaita ďakujem za inšpiratívne rady, mňa vždy potešia...mne sa páčili pikantné fazuľky od @martinis , ale chýbalo mi mäso, tak som to skĺbila v tento uvedený recept, ak Vám bude chutiť budem rada...@atafaga vďaka ja sa tiež vždy radujem Tvojim receptom, zaručene si pochutnáme :) A keby ste skorej o tom krájaní písali, tak ani nekrájam, tak to by bola rýchlovka :) @renulienka tak použi aj zavárané ak nie sú na kyslo...@izabellka929 ďakujem!!!
deer
To sa mi páči, jednoduché, jasné a iste aj veľmi chutné :)
mijaita
To bylo doooooobrýýýý ! :-) díky za skvělý, nedělní oběd. Použila jsem kuřecí prsní maso, naložila jsem jsem psala výš a pak uz podle tebe. Tu marinadu nemam, ale vyrobila ze sezam oleje a sojovky. Prostě pecka!


zuzanka1367
Som potešená, že môj recept našiel uplatnenie, aj nám to veľmi chutí a určite si to ešte uvaríme. Vďaka...
finczi
Ďakujem za inšpiráciu. Trošičku som si niečo upravila, nakoľko som nemala presne také suroviny, ale chutilo fantastický!
finczi
Ďakujem za inšpiráciu. Trošku som si upravila podľa surovín, ktoré som mala. Výborné!






SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia