Kuracie stehná s tymianom, valeriánkovým šalátom a ryžou fotorecept

27janka - bez fotky27janka, 5. februára 2017
Kuracie stehná s tymianom, valeriánkovým šalátom a ryžou (fotorecept)
Foto: 27janka

Dnes na obed sme mali kuracie mäso, radšej mám stehná, sú šťavnatejšie, vykostené sú rýchlo hotové, k tomu ryža a niečo zdravé, v obchode mali valeriánkový šalát, tak som vyskúšala niečo nové.

3
porcie
10 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

3 ks
3 PL
Šalát:
100 g (poľníček)
6 ks
2 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Kuracie stehná umyjeme, vykostíme a osolíme. Papier na pečenie pokvapkáme olivovým olejom, na papier si dáme tymian, mleté čierne korenie, mäso položíme na papier a pritlačíme, z oboch strán, korenie a olej vsiaknu do mäsa . Tento "zlepšovák" som odkukala od Jamieho Oliviera.

    Kuracie stehná s tymianom, valeriánkovým šalátom a ryžou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Vo woku si rozpálime olej a mäso sprudka opečieme, podlejeme vývarom a dusíme. Kým sa mäso robí, dáme variť ryžu a pripravíme si šalát.

    Kuracie stehná s tymianom, valeriánkovým šalátom a ryžou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Šalát umyjeme, dáme do misy, reďkovku a mrkvu očistíme a nastrúhame, pridáme k šalátu, osolíme, okoreníme, pridáme citrónovú šťavu, olivový olej a trošku balzamika, premiešame a šalát je hotový.

    Kuracie stehná s tymianom, valeriánkovým šalátom a ryžou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Dnešný obed bol jednoduchý na prípravu aj čas, chutil výborne, najmä šalát, mala som čas upiecť koláčik ku káve.

    Kuracie stehná s tymianom, valeriánkovým šalátom a ryžou (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

3 komentáre k receptu

Pridaj komentár k receptu: