Vyprážané kuracie stehná

Kuracie stehná s kráľovskými fanfárami a Chmeli-Suneli (fotorecept)

Autor receptu: sracz

V obchode s európskymi potravinami som objavil kaukazské korenie „Chmeli-Suneli“, tak som ho musel odskúšať aj v našej kuchyni.* Zvyšok „kráľovských trúb“ sa tiež hodil. Dnes si Vám dovoľujem predstaviť kuracie stehná bez kostí a kože, plnené s preddusenou zmesou trúbkových húb (hlivy kotúčovej) a hrubostennou červenou paprikou, ktoré som podával s pečenými zemiakmi. Podľa našich chutí a mojich skúseností si trúbové huby určite zaslúžia predstavenie ako hlavné jedlo, či ako aj chutná príloha.

4-6
porcie
30 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Mne sa tá zostava na štarte videla pestrá i chutná!
  2. Kuracie stehná som jemne vyklepal (pod ochrannou fóliou), posypal soľou, čerstvo mletým čiernym korením a štipkou korenia „Chmeli-Suneli“ (koriander, fenikel, sladká mletá i pálivá mletá paprika, bazalka, bobkový list, kurkuma, mäta, majorán, horčica) a postupne ich poukladal
  3. jedno na druhé, nechal vstrebať chute, než som pripravil hubovú plnku.
  4. Na rastlinnom oleji som orestoval pokrájanú šalotku spolu s hlivou kotúčovou (niekedy označovanej aj ako „Kráľovské fanfáry“) a bielymi hubami enoki.
  5. Všetko po povrchu posypal mletou sladkou paprikou, premiešal a zo 5-7 minút podusil.
  6. Keď huby zmenšili svoj objem, pridal som k nim sterilizovaný hrášok bez nálevu, pokrájanú hrubostennú červenú papriku, pokrájané lístočky petržlenovej vňate, žĺtok vajíčka a jeho vyšľahaný bielok.
  7. Premiešal, podusil a následne použil ako
  8. plnku medzi dva odpočinuté vyklepané kuracie stehná, spojil ich špáradlami.
  9. Obalil v „trojobale“ (hladkú múku som nahradil mandľovou) a vypražil ako tzv. „Wiener Schnitzel“ (bravčová masť, maslo, olej).
  10. Pekne na červeno-hnedo...
  11. Podával som ich s pečenými zemiakmi a okrou v znojemskom náleve. Dobrú chuť Vám, priatelia!