Vyprážané kuracie stehná
Kuracie stehná s kráľovskými fanfárami a Chmeli-Suneli (fotorecept)
Autor receptu: sracz
V obchode s európskymi potravinami som objavil kaukazské korenie „Chmeli-Suneli“, tak som ho musel odskúšať aj v našej
kuchyni.* Zvyšok „kráľovských trúb“ sa tiež hodil. Dnes si Vám dovoľujem predstaviť kuracie stehná bez kostí a kože, plnené s
preddusenou zmesou trúbkových húb (hlivy kotúčovej) a hrubostennou červenou paprikou, ktoré som podával s pečenými
zemiakmi. Podľa našich chutí a mojich skúseností si trúbové huby určite zaslúžia predstavenie ako hlavné jedlo, či ako aj
chutná príloha.
4-6 porcie |
30 minút príprava |
15 minút tepelná úprava |
Postup
- Mne sa tá zostava na štarte videla pestrá i chutná!
- Kuracie stehná som jemne vyklepal (pod ochrannou fóliou), posypal soľou, čerstvo mletým čiernym korením a štipkou korenia „Chmeli-Suneli“ (koriander, fenikel, sladká mletá i pálivá mletá paprika, bazalka, bobkový list, kurkuma, mäta, majorán, horčica) a postupne ich poukladal
- jedno na druhé, nechal vstrebať chute, než som pripravil hubovú plnku.
- Na rastlinnom oleji som orestoval pokrájanú šalotku spolu s hlivou kotúčovou (niekedy označovanej aj ako „Kráľovské fanfáry“) a bielymi hubami enoki.
- Všetko po povrchu posypal mletou sladkou paprikou, premiešal a zo 5-7 minút podusil.
- Keď huby zmenšili svoj objem, pridal som k nim sterilizovaný hrášok bez nálevu, pokrájanú hrubostennú červenú papriku, pokrájané lístočky petržlenovej vňate, žĺtok vajíčka a jeho vyšľahaný bielok.
- Premiešal, podusil a následne použil ako
- plnku medzi dva odpočinuté vyklepané kuracie stehná, spojil ich špáradlami.
- Obalil v „trojobale“ (hladkú múku som nahradil mandľovou) a vypražil ako tzv. „Wiener Schnitzel“ (bravčová masť, maslo, olej).
- Pekne na červeno-hnedo...
- Podával som ich s pečenými zemiakmi a okrou v znojemskom náleve. Dobrú chuť Vám, priatelia!