Kuracie stehná pod perinou-eintopf (fotorecept)
Autor receptu: ketty3811
Chutné,aj keď dosť kalorické.:-)
3 porcie |
30 minút príprava |
80 minút na 170 °C |
Postup
- Tak ako vždy si pripravíme suroviny.
- Do pripraveného pekáčika si dáme zemiaky nakrájané na kolieska,ktoré posolíme.
- Pridáme nakrájanú cibuľu a papriku.(kápia by bola lepšia,hlavne farebne by vynikla)
- Pokvackáme polovičkou tatarskej omáčky,ktorú sme rozmiešali s roztlačeným cesnakom.
- Na vrch položíme kuracie stehná,ktoré sme posypali grilovacím korením a osolili.
- Zakryjeme a pečieme asi 30 minút na 170 °C.Potom odkryjeme a pečieme ďalších asi 30 minút,kým sa neurobí chutná kôrka.
- Potom na vrch stehien naukladáme pláty slaniny.
- Pečieme ďalších 10 minút.
- Posypeme strúhaným syrom.
- A dáme zvyšnú tatársku omáčku s cesnakom.
- Necháme zapiecť.
- Podávame s kyslou uhorkou alebo šalátikom.