Kuracie stehná pod perinou-eintopf (fotorecept)

Autor receptu: ketty3811

Chutné,aj keď dosť kalorické.:-)

3
porcie
30 minút
príprava
80 minút
na 170 °C

Suroviny

Postup

  1. Tak ako vždy si pripravíme suroviny.
  2. Do pripraveného pekáčika si dáme zemiaky nakrájané na kolieska,ktoré posolíme.
  3. Pridáme nakrájanú cibuľu a papriku.(kápia by bola lepšia,hlavne farebne by vynikla)
  4. Pokvackáme polovičkou tatarskej omáčky,ktorú sme rozmiešali s roztlačeným cesnakom.
  5. Na vrch položíme kuracie stehná,ktoré sme posypali grilovacím korením a osolili.
  6. Zakryjeme a pečieme asi 30 minút na 170 °C.Potom odkryjeme a pečieme ďalších asi 30 minút,kým sa neurobí chutná kôrka.
  7. Potom na vrch stehien naukladáme pláty slaniny.
  8. Pečieme ďalších 10 minút.
  9. Posypeme strúhaným syrom.
  10. A dáme zvyšnú tatársku omáčku s cesnakom.
  11. Necháme zapiecť.
  12. Podávame s kyslou uhorkou alebo šalátikom.