Kuracie stehná na zemiakoch so šampiňónmi
Autor receptu: elekra
Zatepľovanie domu a s tým súvisiace upratovacie práce, včerajšia operácia môjho psieho miláčika a starostlivosť o ňu, ma prinútili urobiť na obed niečo jednoduché a rýchle. Hlavne, aby som pri sporáku nemusela stáť celú večnosť. A tak tu boli kuracie stehná na zemiakoch so šampiňónmi.
4-6 porcie |
20 minút príprava |
90 minút na 175-220 °C |
Postup
- Očistené zemiaky nakrájame na štvrťky, dáme do pekáča, osolíme.
- Kuracie stehná umyjeme a prekrojíme na hornú a dolnú časť. Osolíme a posypeme mierne čiernym korením a rascou. Poukladáme na nachystané zemiaky.
- Polejeme olejom, na každý kúsok stehna dáme lupienok masla a podlejeme vodou.
- Prikryté alobalom dáme piecť do rozohriatej rúry na 220 °C približne na 45 - 50 minút.
- Medzitým si pripravím miešaný šalát. Použila som mladú cibuľku nakrájanú našikmo, mladú kapustu nakrájanú na prúžky a reďkovku nakrájanú na polovicu a plátky. Suroviny po nakrájaní posolím, poriadne premiešam a nechám trochu postáť. Pred podávaním ešte prilejem olivový olej.
- Očistené a umyté šampiňóny nakrájame na kocky.
- Pridáme k zemiakom a mäsu a pečieme ďalších 25 až 35 minút podľa veľkosti kuracích kúskov pri teplote 175 °C.
- Pred dopečením odložíme alobal a mäso zapečieme do ružova.
- Podávame so šalátom, samozrejme ľubovoľným.