Foto: tetrisss
Najradšej z kuracieho mäsa mám vykostené stehná bez kože, z tohto mäsa sa dá spraviť vlastne všetko, ponúkam vám jeden z množstva receptov, vlastne Zobraziť celý popisNajradšej z kuracieho mäsa mám vykostené stehná bez kože, z tohto mäsa sa dá spraviť vlastne všetko, ponúkam vám jeden z množstva receptov, vlastne jednoduchý, ale veľmi chutný a hlavne rýchly.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Mäso umyjeme, osušíme a nakrájame na menšie, rovnako hrubé rezne. V múke rozmiešame korenie, soľ a grilovacie korenie. V tejto múke zľahka obalíme rezne a dáme ich na horúci olej, opečieme z oboch strán asi 5minút dokopy a vyberieme na tanier. Do výpeku dáme na drobno pokrájanú cibuľu, za stáleho miešania /inak sa nám zvyšky po obalení spália/ opražíme cibuľu, potom pridáme pór, trochu zase popražíme a pridáme na plátky pokrájané, očistené šampiňóny, vrátime mäso naspäť, podlejeme teplou vodou a dusíme asi 20 minút, nakoniec pridáme sušenú a v lete čerstvú pažítku. Ja toto jedlo podávam s hrozienkovou ryžou a broskyňovým kompótom.
Diskusia k receptu