Kuracie stehná na šampiňónoch

tetrisss - fotkatetrisss, 8. marca 2011
Kuracie stehná na šampiňónoch
Foto: tetrisss

Najradšej z kuracieho mäsa mám vykostené stehná bez kože, z tohto mäsa sa dá spraviť vlastne všetko, ponúkam vám jeden z množstva receptov, vlastne Zobraziť celý popisNajradšej z kuracieho mäsa mám vykostené stehná bez kože, z tohto mäsa sa dá spraviť vlastne všetko, ponúkam vám jeden z množstva receptov, vlastne jednoduchý, ale veľmi chutný a hlavne rýchly.

4
porcie
10 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

600 g, horné - bez kostí a kože
1 ks
1 ks, (menší)
2 lyžice
250 g
 sušená




Postup

  1. 1

    Mäso umyjeme, osušíme a nakrájame na menšie, rovnako hrubé rezne. V múke rozmiešame korenie, soľ a grilovacie korenie. V tejto múke zľahka obalíme rezne a dáme ich na horúci olej, opečieme z oboch strán asi 5minút dokopy a vyberieme na tanier. Do výpeku dáme na drobno pokrájanú cibuľu, za stáleho miešania /inak sa nám zvyšky po obalení spália/ opražíme cibuľu, potom pridáme pór, trochu zase popražíme a pridáme na plátky pokrájané, očistené šampiňóny, vrátime mäso naspäť, podlejeme teplou vodou a dusíme asi 20 minút, nakoniec pridáme sušenú a v lete čerstvú pažítku. Ja toto jedlo podávam s hrozienkovou ryžou a broskyňovým kompótom.

Diskusia k receptu

enss
Ty si moja krvná skupina, aj ja často robím všeličo z takéhoto mäska. Recept je zaujímavý, mám inšpiráciu na nedeľný obed.
lyali
Jednoduché a určite úžasné :-) KK :-)
aniska
z podobnych receptov sa mi Tvoj paci najviac, takze o nedelny obed je postarane :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia