Kuracie stehná na pomarančoch

Autor receptu: pazka

Tento recept je jednoduchý a nevyžaduje si žiadne veľké prípravy ani zručnosť, je však velmi chutný.

4
porcie
20 minút
príprava
90 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Rímsky hrniec namočíme na 15 minút do vody
  2. Medzitým si pripravíme všetly suroviny, kuracie stehná opláchneme vo vlažnej vode, pomaranč a jablká pokrájame na kolieska , cibulu na štvrťky cesnak len ošúpeme
  3. Pripravené suroviny ukladáme do rímskeho hrnca v nasledovnom poradí: kuracie stehná, cibula, cesnak, jablká a nakoniec pomaranče. Na vrch nalejeme citónovú šťavu a pridáme 2 lyžice oleja a deci vody - tá nemusí byť môžete ju nahradť vínkom
  4. Rímsky hrniec uzavrieme a dáme na cca 80 min do predohriatej rúry na teplotu 180 stupňov kde sa nám maso udusí v štave z ovocia a cibulky čím získa výbornú sladkokyslú chuť- Po udusení odoberiem vrchnú časť hrnca a necháme zapiecť pri teplote 250 C cca 10 min aby sa nám vytvorila chrumkavá kôrka