Pečené kuracie stehná

Kuracie stehná na cukete a zemiakoch

Autor receptu: monn

Rýchly obed v sezóne cukiet.

4
porcie
15 minút
príprava
70 minút
na 200 °C

Postup

  1. Kuracie stehná si umyjeme, osušíme, osolíme a okoreníme mletým čiernym korením aj grilovacím korením z každej strany. Necháme cez noc marinovať. Ak nemáte čas, tak to nie je potrebné, ale marinované majú lepšiu chuť.
  2. Očistíme si zemiaky a nakrájame na plátky. Cuketu si umyjeme, rozrežeme a nakrájame na plátky. Cibuľu si očistíme a nakrájame na plátky. Zapekaciu misu si vymastíme olejom. Uložíme vrstvu zemiakov - osolíme a okoreníme, dáme vrstvu cibule a vrstvu cukety - osolíme a okoreníme, opäť dáme vrstvu zemiakov osolíme, okoreníme a vrstvu cukety zas osolíme a okoreníme. Na vrch rozložíme kuracie stehná.
  3. Pečieme v rúre prikryté na 200 stupňov cca 1 hodinu. Potom odokryjeme, šťavou, ktorá sa nám vydusila, polejeme kuracie stehná a necháme zapiecť, aby bola koža chrumkavá tak cca 10 minút.