Pečené kuracie stehná
Kuracie stehná na cukete a zemiakoch
Autor receptu: monn
Rýchly obed v sezóne cukiet.
4 porcie |
15 minút príprava |
70 minút na 200 °C |
Postup
- Kuracie stehná si umyjeme, osušíme, osolíme a okoreníme mletým čiernym korením aj grilovacím korením z každej strany. Necháme cez noc marinovať. Ak nemáte čas, tak to nie je potrebné, ale marinované majú lepšiu chuť.
- Očistíme si zemiaky a nakrájame na plátky. Cuketu si umyjeme, rozrežeme a nakrájame na plátky. Cibuľu si očistíme a nakrájame na plátky. Zapekaciu misu si vymastíme olejom. Uložíme vrstvu zemiakov - osolíme a okoreníme, dáme vrstvu cibule a vrstvu cukety - osolíme a okoreníme, opäť dáme vrstvu zemiakov osolíme, okoreníme a vrstvu cukety zas osolíme a okoreníme. Na vrch rozložíme kuracie stehná.
- Pečieme v rúre prikryté na 200 stupňov cca 1 hodinu. Potom odokryjeme, šťavou, ktorá sa nám vydusila, polejeme kuracie stehná a necháme zapiecť, aby bola koža chrumkavá tak cca 10 minút.