Kuracie stehná Marengo
Autor receptu: kukulienka71
Recept som si trocha prispôsobila, ten pravý pochádza od osobného kuchára cisára
Napoleona. Viac na Kuracie stehná Marengo.
3 porcie |
15 minút príprava |
60 minút tepelná úprava |
Postup
- Vykostené a kože zbavené kuracie horné stehná som opiekla na olivovom oleji, podliala vínom a horúcim vývarom, pridala som bylinky a trochu osolila. Na miernom ohni som nechala neprikryté dusiť.
- Postupne som pridala šupky zbavené a nakrájané paradajky
- hnedé naplátkované šampiňóny a očistený strúčik cesnaku
- Asi po 40 minútach dusenia som prisypala pár sterilizovaných cibuliek - perloviek, nakoľko čerstvú som nemala. Po hodine boli chute perfektne prepojené, mäso mäkkučké a šťavy tak akurát. Medzičasom som upiekla čerstvé pečivo, ktorým sme toto jedlo zajedali.
- pri servírovaní nezabudnite jedlo posypať čerstvými bylinkami, prevoňajú ho a jedlo bude ešte farebnejšie. Dobrú chuť želám