Kuracie stehná Marengo

Autor receptu: kukulienka71

Recept som si trocha prispôsobila, ten pravý pochádza od osobného kuchára cisára Napoleona. Viac na Kuracie stehná Marengo.

3
porcie
15 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Vykostené a kože zbavené kuracie horné stehná som opiekla na olivovom oleji, podliala vínom a horúcim vývarom, pridala som bylinky a trochu osolila. Na miernom ohni som nechala neprikryté dusiť.
  2. Postupne som pridala šupky zbavené a nakrájané paradajky
  3. hnedé naplátkované šampiňóny a očistený strúčik cesnaku
  4. Asi po 40 minútach dusenia som prisypala pár sterilizovaných cibuliek - perloviek, nakoľko čerstvú som nemala. Po hodine boli chute perfektne prepojené, mäso mäkkučké a šťavy tak akurát. Medzičasom som upiekla čerstvé pečivo, ktorým sme toto jedlo zajedali.
  5. pri servírovaní nezabudnite jedlo posypať čerstvými bylinkami, prevoňajú ho a jedlo bude ešte farebnejšie. Dobrú chuť želám