Foto: tatranka
Keďže leto pomaly končí,ešte využívam hodne zeleniny a pripravila som recept,ktorý je chutný a aj zdravý.
príprava
na 180 °C
Suroviny
podľa porcii |
|
2 lyžice |
|
pol káv.lyžičky |
|
1 deci |
|
pol mal.lyž. |
|
2 veľké lyžice |
|
3 strúčiky |
|
1 káv.lyž. |
|
|
|
Zelenina: | |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Dip: | |
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Ingrediencie.
-
2
Prsia pokrájame na dlhé prúžky.
-
3
Urobíme zmes omáčky v ktorej marinujeme prsia,aspoň 4 hodiny v chlade.Omáčku worčestrovú,sojovú,soľ,oregano,korenie,pokrájaný cesnak,olivový olej.Premiešame a ponoríme pokrájané prsia do omáčky.
-
4
Necháme v chlade.
-
5
Potom ich navlečieme po dĺžke a nariasime.
-
6
Opekáme po 3 minútach z každej strany.
-
7
Zeleninu pokrájame na kúsky a navlečieme na ihly.Polejeme zostatkovou zmesou s marinády z mäsa a opečieme v rúre.
-
8
Tiež cukinu vysmažíme kusy tenké po celej dĺžke a šírke.Na nich servírujeme mäsové špíziky.
-
9
Opečieme zemiačky.Najskôr ich obvarím a potom opečiem.
-
10
Všetko spolu opečené,pripravené na servírovanie.
-
11
Tiež si pripravím omáčku,ktorá nemusí byť,ale dobre dochutí jedlo.Trochu kyslej smotany,kečup,lyžica majonézy,pažitka.
-
12
Naservírované.
@tatranka , mozes mi prezradit, ako spajas tie obrazky do jedneho ,hlavneho?
Samozrejme aj ostatným.