Kuracie špízy so zeleneninou (fotorecept)

Autor receptu: tatranka

Keďže leto pomaly končí,ešte využívam hodne zeleniny a pripravila som recept,ktorý je chutný a aj zdravý.

45 minút
príprava
15 minút
na 180 °C

Postup

  1. Ingrediencie.
  2. Prsia pokrájame na dlhé prúžky.
  3. Urobíme zmes omáčky v ktorej marinujeme prsia,aspoň 4 hodiny v chlade.Omáčku worčestrovú,sojovú,soľ,oregano,korenie,pokrájaný cesnak,olivový olej.Premiešame a ponoríme pokrájané prsia do omáčky.
  4. Necháme v chlade.
  5. Potom ich navlečieme po dĺžke a nariasime.
  6. Opekáme po 3 minútach z každej strany.
  7. Zeleninu pokrájame na kúsky a navlečieme na ihly.Polejeme zostatkovou zmesou s marinády z mäsa a opečieme v rúre.
  8. Tiež cukinu vysmažíme kusy tenké po celej dĺžke a šírke.Na nich servírujeme mäsové špíziky.
  9. Opečieme zemiačky.Najskôr ich obvarím a potom opečiem.
  10. Všetko spolu opečené,pripravené na servírovanie.
  11. Tiež si pripravím omáčku,ktorá nemusí byť,ale dobre dochutí jedlo.Trochu kyslej smotany,kečup,lyžica majonézy,pažitka.
  12. Naservírované.