Kuracie špízy so zeleneninou (fotorecept)
Autor receptu: tatranka
Keďže leto pomaly končí,ešte využívam hodne zeleniny a pripravila som recept,ktorý je chutný a aj zdravý.
45 minút príprava |
15 minút na 180 °C |
Postup
- Ingrediencie.
- Prsia pokrájame na dlhé prúžky.
- Urobíme zmes omáčky v ktorej marinujeme prsia,aspoň 4 hodiny v chlade.Omáčku worčestrovú,sojovú,soľ,oregano,korenie,pokrájaný cesnak,olivový olej.Premiešame a ponoríme pokrájané prsia do omáčky.
- Necháme v chlade.
- Potom ich navlečieme po dĺžke a nariasime.
- Opekáme po 3 minútach z každej strany.
- Zeleninu pokrájame na kúsky a navlečieme na ihly.Polejeme zostatkovou zmesou s marinády z mäsa a opečieme v rúre.
- Tiež cukinu vysmažíme kusy tenké po celej dĺžke a šírke.Na nich servírujeme mäsové špíziky.
- Opečieme zemiačky.Najskôr ich obvarím a potom opečiem.
- Všetko spolu opečené,pripravené na servírovanie.
- Tiež si pripravím omáčku,ktorá nemusí byť,ale dobre dochutí jedlo.Trochu kyslej smotany,kečup,lyžica majonézy,pažitka.
- Naservírované.