Kuracie soté so špargľou a omeletou (fotorecept)
Autor receptu: uschi
Rýchle kuracie soté so zelenou špargľou, anglickým zelerom, šampiňónmi, paprikou a kukuričkou, mňam. Ďalší recept na vyprázdnenie chladničky.
5 porcií |
10 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- Mäso opláchneme, osušíme, nakrájame na menšie kúsky a posypeme soľou, korením a vegetou. Zeleninu opláchneme, konce špargle odkrojíme alebo odlomíme a nakrájame na 4 cm kúsky, zeler a papriku nakrájame na kocky, šampiňóny aj kukuricu scedíme a necháme odkvapkať.
- Na oleji kuracie mäso prudko opečieme a posypeme hladkou múkou.
- Kratúčko opražíme, pridáme trošku zeleninového vývaru, zeler, šampiňóny, papriku a špargľu /špičky špargle pridáme až na koniec/ a orestujeme.
- Chvíľu podusíme a prisypeme aj kukuricu a špičky špargle. Zmes podľa potreby osolíme, okoreníme a dochutíme horčicou, môžeme aj kečupom alebo paradajkovým pyré. Kukuricu a špičky špargle necháme už len prehriať.
- Vajcia rozšľaháme so soľou a korením a na kvapke oleja pripravíme omelety.
- Na tanieri omeletu naplníme kuracím soté, podávame s varenými zemiakmi, hranolkami alebo ryžou.