Kuracie soté so špargľou a omeletou (fotorecept)

Autor receptu: uschi

Rýchle kuracie soté so zelenou špargľou, anglickým zelerom, šampiňónmi, paprikou a kukuričkou, mňam. Ďalší recept na vyprázdnenie chladničky.

5
porcií
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Mäso opláchneme, osušíme, nakrájame na menšie kúsky a posypeme soľou, korením a vegetou. Zeleninu opláchneme, konce špargle odkrojíme alebo odlomíme a nakrájame na 4 cm kúsky, zeler a papriku nakrájame na kocky, šampiňóny aj kukuricu scedíme a necháme odkvapkať.
  2. Na oleji kuracie mäso prudko opečieme a posypeme hladkou múkou.
  3. Kratúčko opražíme, pridáme trošku zeleninového vývaru, zeler, šampiňóny, papriku a špargľu /špičky špargle pridáme až na koniec/ a orestujeme.
  4. Chvíľu podusíme a prisypeme aj kukuricu a špičky špargle. Zmes podľa potreby osolíme, okoreníme a dochutíme horčicou, môžeme aj kečupom alebo paradajkovým pyré. Kukuricu a špičky špargle necháme už len prehriať.
  5. Vajcia rozšľaháme so soľou a korením a na kvapke oleja pripravíme omelety.
  6. Na tanieri omeletu naplníme kuracím soté, podávame s varenými zemiakmi, hranolkami alebo ryžou.