Kuracie prsia v koriandrovo-jogurtovej omáčke (fotorecept)
Autor receptu: tizian1cat
Na prípravu tohto receptu ma inšpirovala Michsamant, s jej báječnými kuracimi stehienkami.
Keďže mi na parapete rastie koriander ako blázon, mohla som si dovoliť aj v tomto ročnom období použiť ho celkom rozšafne. No a jogurt ako základ marinády nikdy nesklame.
6 porcií |
20 minút príprava |
15-20 minút tepelná úprava |
Postup
- Kuracie rezne si očistíme a špičkou noža urobíme do každého niekoľko zárezov, aby nám lepšie prenikla marináda do mäska.
- Prichystáme si ingrediencie potrebné na marinádu. Nakrájame nadrobno koriander, polejeme ho šťavou z limetky a olivovým olejom.
- Pridáme ostatné suroviny a vymiešame hladkú marinádu.
- Do marinády vložíme kuracie rezne a dobre premiešame. Zakryjeme misu a dáme do chladničky na niekoľko hodín. Ja si ich pripravujem večer predtým, ako budem toto jedlo robiť, aby boli dobre presiaknutá marinádou.
- Na druhý deň opečieme na grilovacej panvici z oboch strán.
- Podávala som so šalátom z avokáda, feniklu, stonkového zeleru a cherry rajčiniek.
Ako príloha boli opekané zemiačky.