Kuracie prsia v koriandrovo-jogurtovej omáčke (fotorecept)

Autor receptu: tizian1cat

Na prípravu tohto receptu ma inšpirovala Michsamant, s jej báječnými kuracimi stehienkami. Keďže mi na parapete rastie koriander ako blázon, mohla som si dovoliť aj v tomto ročnom období použiť ho celkom rozšafne. No a jogurt ako základ marinády nikdy nesklame.

6
porcií
20 minút
príprava
15-20 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Kuracie rezne si očistíme a špičkou noža urobíme do každého niekoľko zárezov, aby nám lepšie prenikla marináda do mäska.
  2. Prichystáme si ingrediencie potrebné na marinádu. Nakrájame nadrobno koriander, polejeme ho šťavou z limetky a olivovým olejom.
  3. Pridáme ostatné suroviny a vymiešame hladkú marinádu.
  4. Do marinády vložíme kuracie rezne a dobre premiešame. Zakryjeme misu a dáme do chladničky na niekoľko hodín. Ja si ich pripravujem večer predtým, ako budem toto jedlo robiť, aby boli dobre presiaknutá marinádou.
  5. Na druhý deň opečieme na grilovacej panvici z oboch strán.
  6. Podávala som so šalátom z avokáda, feniklu, stonkového zeleru a cherry rajčiniek. Ako príloha boli opekané zemiačky.