Kuracie rizoto
Kuracie prsia s ryžou a bazalkou (fotorecept)
Autor receptu: sracz
Nemám síce v obľube konzervované, či vrecúškované potraviny*, ale videl som v obchode ponuku výrobkov
„Knorr“ za výpredajnú cenu. Čoby už "účastník" univerzity III. veku, som neodolal a kúpil takýto polotovar ryže z
viac ako dvoch tuctov kombinácií s rôznymi druhmi mäsa, byliniek a zeleniny. No okolo mäsa iba prebehol, ale
byliniek a zeleniny bolo dostatok. Išlo len o to, ako ho doladím ja. Dnes to boli kuracie prsia, naša obľúbená
bazalička voňavá a paradajky. Výsledok, napodiv, chutil príjemne!
4-6 porcie |
30 minút príprava |
Postup
- Takto vyzerá na „štarte“ jednoduchá zostava surovín na prípravu ľahkostráviteľného obeda pre „prdôchov“ (pracujúcich dôchodcov); chýba už iba olej, soľ a čMČK.
- Kuracie prsia som pokrájal na „vkusné hranolčeky“ a ochutené čerstvo mletým čiernym korením, ich opiekol v panvici so slnečnicovým olejom.
- Potom som ich vareškou presunul po obvode a doprostred vysypal vrecúško (5,6 oz = 158,8 g) Knorr ryže,
- zalial dvojnásobkom horúceho kuracieho vývaru (ale bez problémov by som použil aj iný, vrátane vegetariánskeho, alebo horúcu vodu), posypal KL soli, pridal „oriešok“ masla, pokrájané paradajky i bazaličku voňavú a
- prikryté pokrievkou dovaril, než „vyfučala“ všetká tekutina.
- Tak, ešte ľahučko premiešať a
- mohol som, trebárs aj posypané postrúhaným „parmigiano - reggiano-m“, podávať hotový chutný obed! … ale podľa mňa by to mohlo byť aj ľahké predjedlo!
- Je síce iba streda, ale keby Vám náhodou prišlo ľúto alebo smutno, tak posielam jedno konštatovanie i na piatok. „Vraj len zbabelci sú schopní spáchať samovraždu! My, naozajstní muži, se oženíme a umierame dlhou, pomalou a bolestivou smrťou!”