Kuracie prsia s pomarančami a citrónom

Autor receptu: zero5782

Rýchla a jednoduchá varianta kuracích prs.

5-6
porcií
30 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Z kuracích prs si spravíme rezne a mierne naklepeme. Do misky si vytlačíme šťavu z pomarančov a citrónov, podľa vlastnej chuti. Niekto má rád kyslejšie niekto sladšie. Do misky vložíme rezne a necháme odležať niekoľko hodín, ja nechávam celú noc v chladničke.
  2. Odležané rezne si opečieme na troche olivového oleja. Keď máme všetky rezne opečené do panvice kde sme opekali rezne vylejeme zvyšnú šťavu z misky. Pridáme soľ, čierne korenie, bazalku ja pridávam aj oregano no nie je to nutné. Pridáme trochu masla a zredukujeme na hustejšiu omáčku. Dochutíme podľa vlastnej chuti a môžeme podávať.
  3. Pri podávaní opečené kuracie prsia prelejeme omáčkou. Výborne s americkými zemiakmi.