Kuracie prsia pečené v rúre

Autor receptu: podravka

Komerčný recept<br /> Vychutnajte si jedinečný plátok šťavnatých kuracích pŕs voňajúcich šalviou a tymianom, pečených v rúre spolu so zemiakmi.

6
porcií
85 minút
príprava
50 - 60 minút
na 200 °C

Postup

  1. Zemiaky ošúpeme a nakrájame na štvrtiny. Zemiaky uvaríme v osolenej vode po dobu 10 minút a scedíme.
  2. Kuracie prsia posypeme korením na zlaté kurča a vložíme do pekáča kožou nahor. Okolo kuraťa naukladáme prevarené zemiaky. Rozpustíme maslo a polejeme ním kura, víno a olivový olej nalejeme na zemiaky.
  3. Podľa chuti osolíme a okoreníme. Na vrch položíme zopár vetvičiek tymianu, nasekanú čili papričku a dvanásť lístkov šalvie.
  4. Pečieme v rúre vyhriatej na 200 °C približne 50 až 60 minút. Po dopečení necháme kuracie prsia odležať po dobu 10 minút.
  5. Kuracie prsia nakrájame a podávame s pečenými zemiakmi a šalátom podľa vašej chuti.